Florin Cîțu, anunţ important pentru români despre un posibil lockdown. „Avem tot ce ne trebuie”

Badea Violeta, Ana Ionescu 21.09.2021, 17:35
Florin Cîțu, anunţ important pentru români despre un posibil lockdown. „Avem tot ce ne trebuie”

Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele zile și toată lumea se întreabă dacă se va impune un nou lockdown în România. Florin Cîțu a vorbit despre această posibilitate. Iată ce răspuns a dat premierul.

Florin Cîțu, despre o nouă carantină generală în România

Premierul Florin Cîțu a spus clar dacă există posibilitatea unei noi carantine generale în țara noastră. Acesta a ținut să sublinieze încă o dată că trebuie să ne vaccinăm ca să putem depăși pandemia.

„Nu. Eu vreau să văd o creștere a vaccinării. E singura soluție prin care putem să depășim pandemia. Lockdown-ul nu a a ajutat deloc, la nimic. Doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, este singura soluție.

Avem tot ce ne trebuie. Trebuie să menținem economia deschisă și de aceea am luat și aceste măsuri, cea cu certificatul verde, pentru a ne asigura că românii pot să-și desfășoare activitățile în siguranță”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Citu anunt important pentru romani
Florin Citu anunt important pentru romani

Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în România

Din păcate, cazurile noi de infectare cu coronavirus cresc de la o zi la alta. Situația a devenit extrem de îngrijorătoare, mai ales pentru medici, fiindcă aceștia nu mai fac față tuturor cazurilor cu care se confruntă, iar locurile sunt ocupate aproape în totalitate la ATI.

Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.158.841 de cazuri de persoane infectate cu noul Covid-19. Un număr de 1.082.701 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 35.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 20.09.2021 (10:00) – 21.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 129 de decese (57 bărbați și 72 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 129 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 13 la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 50-59 ani, 28 la categoria de vârstă 60-69 ani, 41 la categoria de vârstă 70-79 ani și 40 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe