Ludovic Orban vrea să îi ia locul lui Florin Cîțu, după congresul PNL: „Nu va mai rezista mult”

Ioana Bucur, Adrian Dumitru 22.09.2021, 23:50
Ludovic Orban vrea să îi ia locul lui Florin Cîțu, după congresul PNL: „Nu va mai rezista mult”

Cu doar câteva zile înainte de congresul PNL, Ludovic Orban a mărturisit că, în opinia sa, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în funcția de premier, indiferent de rezultatul alegerilor din interiorul partidului, și că este pregătit să îi ia locul în fruntea Guvernului.

Ludovic Orban se oferă să îl înlocuiască pe Florin Cîțu

A început numărătoarea inversă până la congresul PNL de sâmbătă. Invitat la Digi 24, Ludovic Orban a spus că, din punctul său de vedere, „Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres”. 

Întrebat dacă Partidul Național Liberal ar avea o altă propunere de premier, actualul președinte al liberalilor a precizat că el este dornic și pregătit să îl înlocuiască pe Cîțu. 

„Cine pierde congresul nu mai are legitimitate și autoritate să gireze o funcție atât de importantă precum cea de prim-ministru sau președinte al Camerei Deputaților.

Eu vă spun că nu există altă soluție decât refacerea coaliției, e singura variantă în care unești partide care au valori comune, au un program de guvernare validat. După părerea mea, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres”, a spus Orban, la Digi24.

Ludovic Orban este convins că va câștiga congresul, refuzând categoric să își imagineze o situația în care votul nu i-ar fi favorabil.

„Eu vă spun că voi câștiga congresul, la cum e starea de spirit în partid, la ceea ce simt la toți delegații, simt pulsul și înțeleg că, dacă în urmă cu două luni avem de ales între două variante, nu mai există decât o singură variantă bună, cealaltă fiind proastă”, a mai spus Orban, la același post de televiziune.

Ludovic Orban vrea să îi ia locul lui Florin Cîțu, după congresul PNL
Florin Citu si Ludovic Orban. FOTO: Inquam Photos / George Calin

„Am capacitatea de a reface coaliția”

Ludovic Orban a punctat că este singurul care poate reface coaliția de guvernare și care ar putea readuce toate partidele la masa discuției.

„Am capacitatea de a reface coaliția și lucrul acesta e văzut foarte clar din modul respectuos în care m-am purtat cu toți partenerii de coaliție. Sunt un om care respectă înțelegerile și consider că nu s-a destrămat încă coaliția.

A apărut un moment de criză guvernamentală din cauza premierului în care PNL nu are responsabilitate și sunt convins că am posibilitatea prin reluarea parteneriatului cu partenerii să reluam coliția și să generăm un guvern performant, care să pună în practică programele de guvernare”, a declarat Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...