Singura universitate din România care apare într-un top mondial surpriză. Aici merită să studiezi

Badea Violeta 04.05.2023, 16:37
Singura universitate din România care apare într-un top mondial surpriză. Aici merită să studiezi

Termini clasa a-XII-a? Nu ai încredere în sistemul de învățământ actual de la noi din țară și vrei să aplici pentru universitățile din străinătate? Ei bine, noi îți sugerăm să te mai gândești. Ai o variantă bună și în România. Iată ce universitate de la noi din țară apare într-un top mondial surpriză!

Universitatea de la noi din țară care apare într-un top mondial surpriză

Atunci când îți alegi facultatea, este normal să te gândești la cariera pe care ți-o dorești în viitor, însă totodată este important să ții cont și de reputația universității.

Până la urmă, acolo vei învăța foarte multe lucruri, te vei forma și vei petrece, cu siguranță, unii dintre cei mai frumoși ani ai vieții. La noi în țară nu ai nicio variantă care să te încânte?

Ei bine, probabil că nu ai căutat atent. Îți garantăm că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) poate fi cea mai bună alegere pentru tine.

Ea este singura universitate din țară care se regăsește în clasamentul RankPro by Subjects 2023 cu domeniile „Physics, Astronomy”, „Biological science”, „Earth science” și „Mathematics”.

Potrivit acestui top, domeniul Physics, Astronomy este pe locul 301-350, Biological science pe locul 401-500, Earth science pe locul 301-350, iar domeniul Mathematics pe locul 401-500.

În clasament se regăsesc domenii la care UAIC a înregistrat o creștere semnificativă, de pe locul 351-400 în 2022, pe locul 301-350 în 2023: Physics, Astronomy, Chemical science, Earth science. În ceea ce privește domeniul „Humanities, Society”, UAIC își menține poziția, 351-400.

Citește și Un profesor de la Universitatea Politehnică Bucureşti, reţinut pentru luare de mită. A cerut şpagă jumătate din indemnizaţia unei persoane angajată pentru proiecte!

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

UAIC, evoluție importantă în clasamentul general RankPro

Rezultatele publicate în luna martie a acestui an arată că UAIC a înregistrat o evoluție și în clasamentul general RankPro, de pe locul 3 național, 309 la nivel european și locul 655 la nivel mondial în anul universitar 2020/2021, pe locul 2 național, 289 european și locul 627 mondial în anul universitar curent.

Clasamentul RankPro pe domenii, realizat de Consiliul Internațional al Oamenilor de Știință prin programul Global World Communicator – Education and Science, utilizează date colectate atât din bazele de date publice specifice internaționale, cât și din datele colectate de la universități, analizând rezultatele universităților pe următoarele trei dimensiuni, aplicate la nivel de domenii de studii: academic (50%) – calitatea rezultatelor și performanța pe domenii de studii, public ranking (25%)- rezultatele în alte clasamente naționale și internaționale în care instituția apare și BC-index (25%) – transparența și volumul de informații publice din pagina de internet a UAIC.

Citește și Legile educației, reacție din partea mediului universitar: „Nu cred că mai putem accepta situația în care o persoană cu zero activitate didactică și de cercetare să conducă o universitate”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...