Singura țară din Europa care nu are capitală, deși are multe orașe mari. Care este explicația

Rădulescu Valentin 02.10.2020, 16:58
Singura țară din Europa care nu are capitală, deși are multe orașe mari. Care este explicația

În Europa există o singură țară care nu și-a determinat încă capitala, dar acest lucru nu se întâmplă deoarece nu s-a decis încă, ci pentru că oficialii au consideră că este mult mai bine așa. Cum s-a ajuns la această concluzie, deși țara are unele dintre cele mai mari orașe vizitate din Europa?

Țara din Europa care nu are capitală

Nu mulți știu că, de fapt, Elveția nu are nici o capitală. Deși este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, autoritățile nu au declarat care este capitala oficială a acestei țări. Are trei orașe mari, precum Zurich, Geneva și Berna, dar nici una dintre acestea nu este considerată capitală.

De asemenea, există și o explicație logică pentru care nici unul dintre orașele de mai sus nu au fost declarate capitale. În anul 1848, Zurich, Berna și Lucerna au găzduit Consiliul Federal prin rotație, iar tot în același an, s-a decis ca orașul Berna, să găzduiască definitiv sediul guvernului. Cu toate acestea, orașul tot nu și-a căpătat numele de capitală a Elveției. Adevăratul motiv pentru care nu există o capitală, este că fiecare țară găzduiește câte o instituție importantă.

Singura țară din Europa care nu are capitală, deși are multe orașe mari. Care este explicația
Berna, Sursă Foto: invacante.ro

Fiecare oraș este important

Deși un oraș poate avea o importanță economică și un număr mai mare de locuitori, aceștia nu sunt factori relevanți în determinarea unui oraș ca fiind capitală. De asemenea, acest lucru se poate observa și în țări precum Canada sau Australia.

Așadar, oficialii au decis să împartă totul în mod corect, iar astfel toate orașele sunt acum egale între ele. În prezent, guvernul este localizat la Berna, timp în care mai multe instituții importante se află în alte orașe. Lausanne, găzduiește de exemplu Curtea Supremă Federală a țării, iar Instanța Penală Federală se află în orașul Bellinzona.

De asemenea, aceste instituții sunt plasate în orașe diferite și pentru a da importanță comunităților lingvistice majore ale Elveției. În această țară domină trei limbi principale, germana, franceza și italiana.

Urmăriți Impact.ro și pe