Sindicatul Europol, revoltat de ce le cere guvernul acum polițiștilor. „Nu suntem ingineri textili”

Ana Anitoiu, Dragos Ștefănescu 08.01.2022, 18:06
Sindicatul Europol, revoltat de ce le cere guvernul acum polițiștilor. „Nu suntem ingineri textili”

Sindicatul Europol este revoltat de ceea ce le cere Guvernul polițiștilor. Reprezentanții acestuia au cerut o demonstrație din partea ministrului de Interne, Lucian Bode, atrăgând atenția că oamenii legii nu au fost instruiți pentru noua misiune ce le-a fost dată. Oficialul a avut un răspuns tranșant la mesajul nemulțumiților.

Ce a transmis Sindicatul Europol

Reprezentanții Sindicatului polițiștilor europeni Europol s-au arătat revoltați de faptul că vor trebui, conform noii Hotărâri de Guvern, să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de oameni în spațiile publice.

„Polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator și specialist în microfibre (…) Aceștia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative și apreciind dacă oamenii au sau nu stil.

Lăsând gluma la o parte, cam aceasta este situația ridicolă în care vor fi puși colegii noștri, când vor trebui să verifice tipul măștii și calitatea materialului din care acestea sunt confecționate”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

În plus, reprezentanții sindicatului i-au cerut lui Lucian Bode o lecție demonstrativă pentru verificarea măștii unei persoane. Ei au atras atenția că oamenii legii nu fost instruiți și nici nu au cunoștințele necesare pentru a face astfel de verificări „aberante”.

Sindicatul Europol, revoltat de ce le cere guvernul politistilor
Ministrul de Interne a raspuns la mesajul Sindicatului Europol

Ministrul de Interne, răspuns dur pentru Sindicatul Europol

De cealaltă parte, ministrul de Interne a răspuns mesajului de la Sindicatul Europol și a transmis că polițiștii nu au nevoie de indicații și că le este suficientă legea. Oficialul a atras atenția că în contextul în care specialiștii în sănătate au spus că varianta Omicron se răspândește foarte repede, nu este prea mare niciun efort de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițiștii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului.

Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare”, a spus Lucian Bode.

Începând de sâmbătă, nu mai sunt permise toate tipurile de măști în spațiile publice. Amenzile pe care vor trebui să le dea polițiștii celor care nu poartă măști de protecție chirurgicale sau FFP2 atât în spații interioare cât și afară, dar care au în schimb unele din pânză sau plastic, sunt de până la 2.500 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...