Simulare Evaluarea Națională 2021, Matematică. Ce subiecte au picat, barem, conform Edu.ro- LIVE UPDATE

Ioana Bucur, Diana Dumitrache 30.03.2021, 11:19

Simulare Evaluarea Națională 2021, Matematică. După ce luni au trecut de prima probă, cea la Limba Română, a venit rândul examenului de care sigur se tem cei mai mulți elevi de clasa a opta care vor participa, anul acesta, la Evaluarea Națională. Simularea va începe la ora 9:00, iar candidații vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea cerințelor. Află de pe Impact.ro ce subiecte au picat, bareme, conform Edu.ro.

Simulare Evaluarea Națională 2021, Matematică. Elevii de clasa a opta susțin a doua probă

Update, ora 11:20. Au apărut subiectele la Simulare Evaluarea Națională 2021, Matematică. Imaginile, în galeria foto de mai sus. (Sursă foto: Observatorul prahovean).

Simulare Evaluarea Națională 2021, Matematică se desfășoară în condiții de pandemie. Luni, când s-a dat proba la Limba Română, 149 de localități din țară erau în carantină. Datele preliminare transmise de inspectoratele școlare arată că la proba de luni nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ aflate în zonele în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. În acesta cazuri, Ministerul Educației a anunțat că inspectoratele vor putea organiza simulări, la nivel local, după ieșirea din carantină, până pe data de 15 mai.

Simulare Evaluarea Națională 2021, Matematică marchează o nouă premieră pentru învățământul românesc, fiind primul an în care subiectele la matematică sunt concepute după modelul testelor PISA, după o programă nouă, fiind structurate într-o broșură ce are zece pagini pe care canditații au la dispoziție două ore să le completeze. Noua programă după care se face pregătirea pentru examene a fost publicată pe 19 martie 2020, dar, în contextul pandemiei, pe 5 februarie 2021 a fost publicată o nouă programă, adaptată. Primul „test de antrenament” a apărut pe 22 februarie.

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu când a semnat ordinul privind materia adaptată.

Ce subiecte au picat la Limba Română, la Evaluarea Națională 2021.
Ce subiecte au picat la Matematică, la Simulare Evaluarea Națională 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Ce reguli trebuie să respecte elevii la intrarea în sălile în care susțin Simulare Evaluarea Națională 2021, Matematică

Elevii care au susținut proba la Matematică au putut intra în sălile de examen până în ora 8:30. Simulare Evaluarea Națională 2021 a început de la ora 9:00, odată cu desigilarea plicurilor cu subiecte, și a durat două ore.

Ca măsură specială pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, elevii care învață în clase diferite nu au fost amestecați. Candidații au fost așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Este interzis accesul cu ghiozdane, telefoane, tablete, manuale sau foi. Elevilor nu li s-a permis să vorbească între ei sau cu alte persoane din exteriorul sălii de examinare, nici să schimbe cu ceilalți foi, ciorne sau alte feluri de materiale care pot fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. În cazul în care elevii vor fi prinși în aceste situații, ei vor fi eliminați din examen. Supravegherea se face și cu ajutorul instrumentelor audio-video, la fel ca în cazul examenelor propriu-zise. Notele pe care elevii le vor lua nu vor fi trecute în catalog, cu toate că acest lucru se poate realiza, la cerere, în scris.

Ce subiecte au picat, barem, conform Edu.ro

Ce subiecte au picat la Matematică. Platforma Edu.ro va afișa, în scurt timp, beremul de corectare și rezolvarea probei de marți, 30 martie, de la Simulare Evaluarea Națională 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...