Sorin Cîmpeanu: Evaluarea Naţională 2021, decalată. Ce se întâmplă cu examenul de Bacalureat

Sorin Cîmpeanu: Evaluarea Naţională 2021, decalată. Ce se întâmplă cu examenul de Bacalureat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu un anunț cu privire la vacanța de primăvară. Potrivit acestuia, Examenul de Bacalaureat va continua să se desfășoare la datele stabilite, însă Evaluarea Naţională va fi decalată și va avea loc la o altă dată.

Evaluarea Naţională va fi decalată

Potrivit ultimului anunț al ministrului Educației, vacanța de primăvară va fi prelungită și va începe în data de 2 aprilie, iar aceasta se va sfârși în data de 4 mai. În urma acestei prelungiri, data la care va începe Examenul de Bacalaureat nu va suferi nici o modificare, însă Evaluarea Națională, va avea loc în perioada 5-8 iulie.

”Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cel de-al doilea avantaj menționat de ministrul Educației, constă în faptul că Examenul de Bacalaureat se va păstra la datele planificsate anterior, cu prezență fizică, urmând a avea loc în perioada 28 iunile -1 iulie, pentru probele scrise.

Evaluarea Națională va fi decalată din cauza faptului că vacanța de primăvară a fost prelungită cu trei săptămâni
Evaluarea Națională va fi decalată din cauza faptului că vacanța de primăvară a fost prelungită cu trei săptămâni

”Şcolile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie”

Singura diferență constă în faptul că va apărea echivalarea competențelor, excepție făcând cele din promoțiile anterioare care urmează să susțină competențele digitale. Un alt avantaj prezentat de Cîmpeanu arată că datele pentrue evaluarea claselor a 4-a și a 6-a, rămân neschimbate.

”Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a 4 şi a 6. La clasa a 2 vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstrează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat”, a mai anunţat Sorin Cîmeanu.

Ministrul Educației a afirmat că ”școlile trebuie să se închidă ultimele”, astfel că nu găsește justă închiderea școlilor dar alte locații să rămână deschise.

”Şcolile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie. Nu considerăm îndreptăţită închiderea şcolilor şi lăsarea deschisă a altor locaţii”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai precizat că a semnat ordinul care prevede intrarea în cursurile online a școlilor, doar atunci când localitățile din care fac parte intră în carantină. Această decizie nu a fost luată doar la nivelul Capitalei. Totodată, ministrul Educației a mai adăugat faptul că durata acestui an școlar nu va fi prelungită.

”Se ia la nivel naţional pentru orice localitate. Depăşirea pragului de 6 la mie nu generează intrarea în online a şcolilor”, a mai declarat ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe