Simona Halep riscă să fie amendată după US Open. Care e motivul

Gabriel Peneș 30.08.2022, 16:00
Simona Halep riscă să fie amendată după US Open. Care e motivul

Simona Halep riscă să fie amendată după US Open. Pentru fostul lider mondial, participarea la ultimul turneu de Grand Slam al anului s-a dovedit un dezastru. Românca a fost învinsă de o jucătoare venită din calificări, Daria Snigur, care a înregistrat și prima sa victorie în circuitul WTA. Simona Halep va fi, foarte probabil, penalizată de organizatorii competiției și pentru ceea ce s-a întâmplat la finalul partidei cu Snigur.

Simona Halep riscă să fie amendată după US Open

Simona Halep riscă să fie amendată după US Open. Dezastru total pentru fostul lider mondial la Flushing Meadows. Halep a pierdut încă din primul tur în fața ucrainencei de 20 de ani, Daria Snigur, care s-a impus cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4. Deși era cotată cu a doua șansă la cucerirea titlului, mai ales după ce s-a impus la Toronto, românca a fost depășită de o jucătoare ce s-a aflat la primul ei meci pe tabloul principal al unui Grand Slam.

„E o jucătoare foarte talentată, jocul ei mi-a pus cele mai mari probleme. Dă niște lovituri pe care nu prea le-am așteptat, nu am mai jucat niciodată împotriva ei. Are un tenis destul de ciudățel, dar destul de bun, pune presiune și lovește mingea din orice poziție, dă foarte bine.

Totul m-a surprins și, din păcate, nu am reușit să găsesc soluții astăzi. Îmi pare rău, dar asta este viața și ăsta e sportul, mergem înainte”, a declarat Simona Halep, pentru Eurosport, la finalul partidei.

Simona Halep riscă să fie amendată după US Open. Care e motivul
Simona Halep își va lua câteva săptămâni de pauză după eșecul de la US Open, înainte să revină în circuitul mondial

Care e motivul

În ciuda declarațiilor de la finalul meciului, Simona Halep riscă o amendă din partea organizatorilor competiției. Și asta, din cauza faptului că românca a refuzat să participe la conferința de presă obligatorie de după partida cu Snigur.

Un astfel de gest o poate costa pe Simona între 2.500 și 5.000 de dolari, marja amenzii specificată în “Official Rulebook WTA” pentru o jucătoare aflată, ca ea, în Top 10 mondial, scrie ProSport. Simona Halep a respins toate solicitările pentru interviuri adresate de mass-media, după eșecul cu ucraineanca Daria Snigur, singura excepție fiind pentru difuzorul TV paneuropean care deține drepturile de televiziune, Eurosport.

Pentru românca, o astfel de amendă este una absolut minoră, ținând cont că a câștigat în carieră peste 40 de milioane de dolari. Doar pentru prezența în primul tur la US Open, Halep va încasa un cec de 80.000 de dolari, din care va putea achita, cu siguranță, și eventuala amendă.

Halep a mai fost amendată și la începutul sezonului, pentru un gest făcut în sfertul de finală de la Melbourne Summer Set 1, contra Viktorijei Golubic. Românca a dat cu racheta de pământ, primind avertisment de la arbitrul de scaun. O asemenea izbucnire nervoasă, „raquet abuse”, e taxată cu o amendă situată între 2.000 și 3.000 de dolari.

Ilie Năstase l-a criticat dur pe antrenorul Patrick Mouratoglou

Fostul mare jucător, Ilie Năstase, l-a criticat dur pe antrenorul Patrick Mouratoglou pentru atitudinea pe care o afișează, punându-i la îndoiala competența în tenis, în contextul eșecului usturător înregistrat de româncă.

„De ce nu o sunați pe ea (n.r. – pe Halep) să o întrebați ce s-a întâmplat? Are părinți, are antrenor… Eu de băiatul ăsta, de antrenor, nu am am auzit ca jucător. Cred că nu a jucat nici la turnee satelit. Înțelegi?

Poate că este un antrenor bun, nu știu, dar la tenis nu cred că se pricepe, după mine, mintea mea… Am văzut că el îi critică pe Nadal, că nu știu cum nu dă, pe Federer, că nu știu ce naiba face. El ce știe să dea? Că văd că îi critică pe toți?”, a răbufnit Ilie Năstase, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Pentru Simona Halep urmează o perioadă de pauză, timp în care va decide la ce turnee va mai participa până la finalul sezonului.

„Habar n-am ce urmează, o să văd, o să vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar să mă odihnesc și să mă liniștesc după meciul ăsta. Nu e o înfrângere ușoară, dar nu am ce să fac, nu mai pot să schimb nimic. Privesc înainte și o să încerc să mă motivez să fiu mai bună la următoarele meciuri”, a spus fostul lider WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....