Ce urmează pentru Simona Halep după US Open: „O să vorbesc cu antrenorul meu”

Gabriel Peneș 30.08.2022, 10:13
Ce urmează pentru Simona Halep după US Open: „O să vorbesc cu antrenorul meu”

Ce urmează pentru Simona Halep după US Open. Pentru jucătoarea din Constanța, ultimul turneu de Grand Slam al anului s-a terminat încă din primul tur. Ea a pierdut în mod absolut șocant în fața unei sportive venită din calificări, ucraineanca Daria Snigur (125 WTA). Pentru Simona Halep va urma o pauză de câteva săptămâni, urmând că ea și antrenorul său, Patrick Mouratoglou, să decidă asupra turneului unde românca va reveni în circuit.

Ce urmează pentru Simona Halep după US Open

Ce urmează pentru Simona Halep după US Open. Fostul lider mondial a produs unul dintre șocurile neplăcute ale primului tur la Flushing Meadows. Românca, numărul 7 WTA, a pierdut în fața unei jucătoare ce s-a aflat la primul meci pe tabloul principal într-un Grand Slam. Ce a echivalat cu o victorie pentru ucraineanca Daria Snigur, fostă campioană la Wimbledon, la junioare, acum 3 ani.

Halep s-a declarat surprinsă de jocul acesteia și a recunoscut că nu a găsit soluții pentru a-l contracara

„E o jucătoare foarte talentată, jocul ei mi-a pus cele mai mari probleme. Dă niște lovituri pe care nu prea le-am așteptat, nu am mai jucat niciodată împotriva ei. Are un tenis destul de ciudățel, dar destul de bun, pune presiune și lovește mingea din orice poziție, dă foarte bine.

Totul m-a surprins și, din păcate, nu am reușit să găsesc soluții astăzi. Îmi pare rău, dar asta este viața și ăsta e sportul, mergem înainte”, a declarat Simona Halep, pentru Eurosport.

Ce urmează pentru Simona Halep după US Open: „O să vorbesc cu antrenorul meu”
Simona Halep și antrenorul său, Patrick Mouratoglou, vor trebui să decidă asupra viitoarelor turnee unde românca va mai evolua în acest an

„O să vorbesc cu antrenorul meu”

Simona Halep își va face bagajele mult mai repede decât se aștepta toată lumea. Ea a adăugat că va trebui să se consulte cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, despre viitorul program competițional. Dar, deocamdată, Halep vrea doar o pauză de odihnă și de liniștire.

„Habar n-am ce urmează, o să văd, o să vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar să mă odihnesc și să mă liniștesc după meciul ăsta. Nu e o înfrângere ușoară, dar nu am ce să fac, nu mai pot să schimb nimic. Privesc înainte și o să încerc să mă motivez să fiu mai bună la următoarele meciuri”, a adăugat fostul lider WTA, conform sursei citate.

„Oferta” de turnee de după US Open e destul de „subțire”, dat fiind că se apropie finalul sezonului. Totuși, una dintre mizele importante rămâne prezența la Turneul Campioanelor ce va avea loc în perioada 31 octombrie – 6 noiembrie, locul de desfășurare nefiind încă anunțat de WTA. Deocamdată, Halep ocupă locul 5 în ierarhia WTA Race, ce stabilește cele 8 jucătoare ce vor participa la această competiție.

Halep ar putea fi prezentă, ca un semn de susținere și simpatie față de Ion Țiriac, la prima ediție a turneului WTA 125, „Țiriac Foundation Trophy”, ce va avea loc la București în perioada 12-18 septembrie. Altfel, singurele competiții mai importante, WTA 500, vor avea loc la Tokio (19-25 septembrie) și Ostrava (3-9 noiembrie).

Între ele va avea loc o nouă ediție a Transylvania Open, competiție WTA 250 ce se va disputa în perioada 10 -16 octombrie, la Cluj-Napoca. Anul trecut, Halep a jucat finala, unde a fost învinsă de estona Anett Kontaveit, actualul număr 2 mondial. Ultima competiție majoră va fi la Guadalajara, în Mexic, unde turneul WTA 1000 va avea loc în perioada 17-23 octombrie. Acolo se va da lupta finală pentru locurile la Turneul Campioanelor.

Rămâne de văzut ce vor decide Simona Halep și Patrick Mouratoglou în privința viitoarelor turnee la care românca va lua startul. Cu atât m ai mult cu cât pe 13 noiembrie, Halep se va cununa religios și va avea nunta cu Toni Iuruc, la Casinoul din Sinaia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....