Simona Halep, reacție șocantă în presa din America: ‘Este pur și simplu o nebunie’

Stan Filon 19.09.2023, 15:57
Simona Halep, reacție șocantă în presa din America: ‘Este pur și simplu o nebunie’

Simona Halep a acordat un interviu pentru presa din Statele Unite ale Americii, în care a recunoscut că a rămas pur și simplu șocată atunci când a aflat că a primit pedeapsa maximă pentru o faptă pe care nu a făcut-o, cel puțin nu intenționat!

Simona Halep, reacție șocantă în presa din America

Simona Halep încă nu își revine din șoc, după ce a fost suspendată timp de 4 ani din toate competițiile sportive, pentru că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă în sport. Românca spune că este nevinovată și spune că a fost condamnată doar în baza unor scenarii.

”Am fost încrezătoare după audiere pentru că erau atât de multe lucruri care nu aveau sens și care nu sunt corecte”, a declarat dubla campioană de Grand Slam pentru Front Office Sports, adăugând că tribunalul a ignorat toate dovezile prezentate de avocatul ei și de experți: „Când am primit decizia, am fost complet șocată. Nu îmi venea să cred că m-au suspendat timp de patru ani deși sângele meu era total normal. Nu au găsit nimic rău în sângele meu. Este o nebunie că au luat această decizie cu tot ce a  prezentat echipa de avocați. M-au judecat pe scenarii. Nu există nicio dovadă. Este pur și simplu o nebunie!”. Citește și Simona Halep, distrusă de Radu Banciu. Ireal cum a jignit-o jurnalistul

Simona Halep, reactie socanta in presa din America
Simona Halep, reactie socanta in presa din America

”Ar lucra împotriva mea, nu m-ar ajuta”

Românca a fost suspendată pentru patru ani pentru utilizarea de roxadustat, substanță interzisă, și pentru faptul că datele din pașaportul ei biologic au avut o evoluție suspectă. În apărarea sa, Simona Halep susține că nu ar fi avut niciun sens să consume acea substanță în mod intenționat, deoarece i-ar fi afectat grav sănătatea. mai exact, fostul număr 1 mondial suferă de ani de zile de probleme cu glanda tiroidă, iar acea substanță i-ar fi făcut mult rău. ”Nu avea niciun sens ca eu să iau substanța asta. Ar lucra împotriva mea, nu m-ar ajuta”, a afirmat Simona Halep.

Dar cum ar fi acționat roxadustatul asupra glandei tiroide? Ei bine, un studiu în acest sens, unul realizat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), arată care sunt efectele Evrenzo, denumirea comercială a medicamentului care conține roxadudstat ca substanță activă. Citește și Simona Halep nu mai are scăpare. Dovezile fără precedent care arată că s-ar fi dopat

Cum afectează roxadustat-ul funcțiile glandei tiroide

Astfel, am aflat că roxadustatul poate duce la scăderea funcției tiroide, poate duce la scăderea TSH, hormonul de stimulare a glandei tiroide, iar utilizatorii de roxadustat au raportat cazuri de hipotiroidism secundar. „Aceste reacții au fost reversibile la întreruperea tratamentului cu roxadustat. Monitorizarea funcției tiroide este recomandată”.

În aceste condiții, Simona Halep este pregătită s se lupte mai departe cu decizia primită în prima instanță și a anunțat că va depune apel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...