Simona Halep nu va avea parte de bonus financiar la Australian Open. Decizia organizatorilor

Stan Filon 16.12.2020, 18:09
Simona Halep nu va avea parte de bonus financiar la Australian Open. Decizia organizatorilor

Reguli nebune la Australian Open, unde jucătorii vor avea parte de un tratament unic, până acum. Aceștia vor intra direct în carantină și vor fi răsplătiți dacă vin singuri la grand slem-ul din Australia! În plus, vor putea mânca în afara camerei pentru o oră! Simona Halep va participa și ea.

Simona Halep nu va avea parte de bonusul financiar nemaiîntâlnit până acum la Australian Open

Sună greu de crezut, dar acesta este programul pe care organizatorii Australian Open l-au pregătit pentru cei mai importanți jucători de tenis din lume, pe vreme de coronavirus. Australian Open, primul turneul de Grand Slam al anului viitor, va începe pe data de 8 februarie, cu 3 săptămâni mai târziu decât era preconizat. Evenimentul era programat să debuteze la Melbourne pe 18 ianuarie.

”A durat o vreme, dar vestea bună este că pare că vom putea să ținem Australian Open începând cu 8 februarie”, a transmis CEO-ul Tennis Australia, Craig Tiley. Jucătorii vor ajunge în Australia între 15 și 17 ianuarie și vor intra direct în carantină timp de două săptămâni, așa încât posibilitatea de infectare cu noul coronavirus să fie diminuată și vor fi testați de mai multe ori. Apoi, aceștia vor avea la dispoziție o săptămână în care să se antreneze.

Simona Halep nu va avea parte de bonusul financiar nemaiintalnit pana acum la Australian Open
Simona Halep nu va avea parte de bonusul financiar nemaiintalnit pana acum la Australian Open

Jucătorii vor intra direct în carantină

”Vor fi condiții stricte, dar după carantină, jucătorii vor putea să stea unde vor vrea, să meargă unde vor vrea, să joace meciuri de antrenament și apoi să participe la AO în fața unui public consistent, într-o atmosferă grozavă”, anunță Tiley.

”Lucrăm în strânsă colaborare cu guvernul statului Victoria în vederea unui program care să ţină cont de nevoile jucătorilor, ale suporterilor, ale partenerilor noştri şi ale personalului, şi care are o mare importanţă pentru economia acestui stat şi a Australiei. Continuăm discuţiile noastre cu autorităţile sanitare locale în legătură cu cerinţele în materie de carantină şi de securitate şi suntem convinşi că vom lua rapid nişte decizii”, a completat acesta.

Sportivii vor fi testați de cinci ori pe parcursul perioadei de carantină, în zilele 1, 3, 4, 10 și 14. Ei vor putea petrece cinci ore în afara camerei de hotel: două ore pe terenul de tenis, două la sala de forțe și o oră o au rezervată pentru a mânca.

7.000 de dolari dacă vin singuri

Pentru a reduce numărul staff-ului sportivilor, organizatorii au venit cu o regulă nemaivăzută până acum. Astfel, s-a luat decizia de a-i răsplăti pe sportivii care vin neînsoțiți la turneu cu 7.000 de dolari, conform Punto de Break.

Prin această hotărâre, organizatorii doresc să micșoreze riscul de infectare cu COVID-19. În mod normal, sportivii au dreptul să aducă doi oameni din staff cu ei, însă cei care nu vor face acest lucru vor fi răsplătiți în bani. Simona Halep nu va beneficia de acel spor de 7.000 de dolari, deoarece va face deplasarea împreună cu Darren Cahill, dar și cu preparatorul ei fizic.

Urmăriți Impact.ro și pe