Condiția pentru ca Simona Halep să poată participa la Australian Open. Mulți se opun

Marian Cărăvan / 25.11.2020, 11:36
Condiția pentru ca Simona Halep să poată participa la Australian Open. Mulți se opun

Dacă anul 2020 a fost marcat de restricții stricte, în contextul pandemiei de coronavirus, nici începutul anului viitor nu va arăta altfel. Simona Halep așteaptă și ea să vadă ce se va întâmpla cu primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Măsuri dure impuse de organizatorii Australian Open. Simona Halep va fi urmărită de poliție

Simona Halep a încheiat anul 2020 cu trei turnee la rând câștigate, Dubai, Praga și Roma. După ce s-a luptat și cu noul coronavirus, campioana noastră își face planuri pentru 2021. Primul mare examen al anului viitor e Australian Open, o competiție care se va desfășura în condiții speciale, în contextul pandemiei. Cum Australia este o țară în care numărul de infectări este unul redus, autoritățile de aici pregătesc măsuri dure pentru participanții din alte țări. Se pot schimba multe, față de calendarul cu care erau obișnuiți iubitorii tenisului.

Data de start ar putea fi modificată, să nu mai fie 18 ianuarie, turneul urmând să fie decalat probabil cu maxim două săptămâni. Organizatorii nu ar vrea să amâne prea mult startul turneului, varianta desfășurării Australian Open în martie sau aprilie nefiind agreată din cauza condițiilor meteo neprielnice din acea perioadă a anului la Antipozi. O mare problemă o reprezintă perioada de carantină impusă celor veniți din afara Australiei. Simona Halep ar fi obligată astfel să stea în izolare 14 zile, dar nu se știe dacă în acea perioadă există posibilitatea de a se antrena. Australienii spun că vor apela la poliție, pentru ca sportivii să fie urmăriți dacă respectă măsurile.

Mai mult decât atât, în condițiile în care se vorbește tot mai insistent de apariția unui vaccin anti Covid, au apărut zvonuri conform cărora australienii ar putea impune participanților dovada vaccinării. O idee care nu e pe placul multor sportivi din circuitul profesionist.

Simona Halep vizeaza participarea la Australian Open si in 2021
Simona Halep vizeaza participarea la Australian Open si in 2021

Simona Halep încheie sezonul pe locul 2 WTA

Simona Halep încheie sezonul 2020 pe locul 2 în clasamentul WTA, cu 7.255 de puncte. După ce a învins noul coronavirus se va pregăti, cel mai probabil, în România. Aceasta, din cauza restricțiilor sanitare aflate în vigoare. Următorul turneu important pe care Simona Halep îl vizează este Australian Open, în ianuarie 2021.

În 2020, Simona Halep a câștigat trei turnee consecutive la rând, Dubai, Praga și Roma. S-a oprit în optimi la Roland Garros, turneul de Grand Slam unde era favorita numărul 1. A fost învinsă de Iga Swiatek, sportivă care avea în cele din urmă să se impună la Openul Franței.

22 de turnee WTA a câștigat Simona Halep de-a lungul carierei. Dintre acestea, două sunt de Grand Slam, la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI