Simona Halep, noi acuzații de dopaj. „E hărțuire! Vor să mă găsească vinovată”

Stan Filon 20.05.2023, 09:06
Simona Halep, noi acuzații de dopaj. „E hărțuire! Vor să mă găsească vinovată”

Șoc din nou, în tenis, după ce Simona Halep se confruntă cu noi acuzații de dopaj! Deși a fost suspendată din tenis începând cu data de 22 octombrie, după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă, iată că fostul număr 1 mondial se confruntă cu alte acuzații de dopaj!

Simona Halep, noi acuzații de dopaj

Așadar, este șoc total pentru Simona Halep, după ce au fost formulate noi acuzații de dopaj la adresa sa! Sportiva a fost testată pozitiv la roxadustat în 2022, în luna octombrie, iar de atunci este suspendată din toate competițiile. Ei bine, acum se confruntă cu o acuzație diferită, a anunțat Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA). Simona Halep a răbufnit și spune că este pur și simplu hărțuită cu aceste acuzații!

„Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să apelez la vreo substanță interzisă.

Simona Halep, noi acuzatii de dopaj
Simona Halep, noi acuzatii de dopaj

„Au stabilit că sângele meu este total normal”

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. – cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

„Vor să mă găsească vinovată”

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția. Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!”, a scris Simona pe Instagram.

Ce este pașaportul biologic

Într-un comunicat publicat în această seară, „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic. Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din 22 octombrie 2022, ca urmare a unui test pozitiv la Roxadustat de la US Open”.

„Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicat.

În continuarea, se explică faptul că pașaportul biologic, dezvoltat de Agenția Mondială Anti-Doping și încorporat în programul de profil al tenisului sub Codul Mondial Anti-Doping, este o metodă prin care organizațiile antidoping monitorizează diferiți parametri ai sângelui de-a lungul timpului pentru a identifica potențiale încălcări ale regulilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...