Simona Halep, nevoită să intre în izolare. Cu cine a luat contact sportiva înainte de Australian Open

Ana Anitoiu 03.02.2021, 21:21
Simona Halep, nevoită să intre în izolare. Cu cine a luat contact sportiva înainte de Australian Open

Simona Halep este nevoită să intre în izolare, în Australia, la doar câteva zile de a începe primul Grand Slam din acest an, programat să-și ia startul luni, 8 februarie. Până atunci, jucătoarea de tenis se pregătea să o înfrunte, joi, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, dar meciul a fost scos din schemă.

De ce a fost Simona Halep nevoită să intre în izolare

Simona Halep a intrat în izolare după ce un angajat de la hotelul Grant Hyatt din Melbourne, unde sunt cazați mulți jucători, a fost depistat cu COVID-19. Românca tocmai s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală de la Gippsland Trophy, după ce a învins-o pe nemțoaica Laura Siegemund, în vârstă de 32 de ani, locul 51 WTA.

”Oficialii din domeniul sănătăţii ne-au informat că un membru al personalului unui hotel de carantină a dat rezultate pozitive pentru COVID-19. Persoanele care se aflau aici şi urmau să fie prezente la Australian Open trebuie acum testate şi izolate fiind necesare rezultate negative la teste. Joi nu va fi niciun meci de tenis la Melbourne Park”, au anunţat organizatorii într-un comunicat.

Simona Halep, nevoita sa intre in izolare. Ce cine a luat contact sportiva inainte de Australian Open
Simona Halep

Premierul din Australia, despre izolare

În urma acestei situații, premierul din Australia, Daniel Andrews a declarat că turneele aflate în desfășurare nu vor fi afectate. Însă, el i-a sfătuit pe cei cazați la respectivul hotel să se izoleze, după care să prezinte un test COVID-19 negativ și să poată reveni pe terenul de tenis. El a oferit asigurări că Australian Open se va desfășura așa cum a fost stabilit, adică între 8 și 21 februarie.

După ce a ieșit victorioasă miercuri, Simona Halep a spus că succesul la Australian Open este un obiectiv pentru ea, deși nu i se pare ușor de atins. Însă, românca a precizat că trebuie să aibă încredere și să muncească mult ca să își îndeplinească acest scop.

Simona Halep, despre antrenorul ei: ”Nu este ușor să lucrezi cu el”

De asemenea, Simona Halep a dat câteva detalii despre relația pe care o are cu antrenorul ei, australianul Darren Hill. Jucătoarea de tenis a spus că acesta o înțelege, că știe ce simte pe teren și de ce anume are nevoie înainte de a începe un meci.

”Darren mă înțelege. Știe ce simt pe teren și de ce am nevoie înainte de meciuri. Cheia este comunicarea. Este blând, dar și dur în același timp. Nu este ușor să lucrez cu el, dar îi mulțumesc că e lângă mine mereu. Ce lucruri specifice Australiei am învățat de la el? «Hai să bem o bere» și «E și mâine o zi»”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, despre principalul ei obiectiv

Totodată, Simona Halep, care a fost surprinsă într-o ipostază nemaivăzută cu Toni Iuruc, a clarificat că principalul ei obiectiv este să obțină o medalie la Jocurile Olimpice. Însă, jucătoarea a precizat că își dorește să dea 100% în fiecare turneu, mai ales că anul trecut a învățat o lecție prețioasă.

”Principalul obiectiv este o medalie la Jocurile Olimpice, să merg acolo şi să pot concura la cel mai înalt nivel, dar fiecare turneu este un obiectiv pentru mine în acest an. Întotdeauna am spus că fiecare turneu este important pentru mine şi nu tratez unele turnee ca fiind mai importante ca altele. Când merg la un turneu vreau să dau sută la sută. Dar nu ştii niciodată ce se va întâmpla săptămâna viitoare, aşa că mă concentrez să fiu sută la sută în acea săptămână. Am învăţat anul trecut că trebuie să trăieşti în fiecare zi în parte”, a spus ea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...