Simona Halep, lăudată de dirigintele din liceu. Cu ce notă a absolvit bacalaureatul sportiva din Constanța

Sorin Barbu 17.04.2022, 17:00

Simona Halep a triumfat în 23 de turnee profesioniste și a câștigat din tenis 38.632.520 de dolari. Sportiva din Constanța a fost și pe primul loc în clasamentul mondial și și-a împlinit astfel un vis din copilărie. Dirigintele liceului în care a învățat a dezvăluit că sportiva din Constanța i-a spus încă de atunci că o să fie „cea mai bună din lume”.

Simona Halep a fost lăudată de dirigintele liceului din Constanța

Simona Halep este cea mai bună jucătoare din România și a câștigat până acum 23 de turnee profesioniste, două dintre acestea fiind de Grand Slam: Roland Garros și Wimbledon. Chiar dacă a început să câștige bani de timpuriu și era tot timpul plecată la antrenamente sau competiții nu și-a neglijat studiile.

A fost elevă la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, iar din anul 2006 a învățat la Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța. Dirigintele i-a observat absențele și a încercat să afle ce se întâmplă. Își aduce aminte răspunsul chiar și după mai bine de 15 ani.

„Îmi amintesc că am întrebat-o la un moment dat, prin clasa a IX-a, când am văzut că nu prea venea pe la școală, deoarece era plecată mai mult la turnee, ce are de gând să facă: școală și sport serios sau invers?

S-a gândit un pic și apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de câte ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: «Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeți!», a spus Cătălin Spătaru, fostul diriginte al sportivei, citat de Libertatea.

Simona Halep a pus Serbia pe jar dupa declaratiile despre vaccin si Djokovic
 

Halep nu s-a prezentat la examenul de Bacalaureat pentru că era plecată la un turneu. Nu a mai lipsit în toamnă când a trecut acest test cu nota opt. După ce a terminat liceul, Halep a urmat cursurile Facultății Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, iar în anul 2014 a obținut diploma de licență. I s-a propus ca la finalul carierei să devină profesor la această universitate.

Simona Halep a câștigat din tenis 38.632.520 de dolari, dar reclamele și banii investiți în afaceri i-au mai adus încă aproape 12 milioane de euro. Conform topului Capital, sportiva are o avere estimată la aproximativ 50 de milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe