Simona Halep este foarte încântată de colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou. „L-am admirat mereu”. Ce a spus despre Serena Williams

Sorin Barbu 20.05.2022, 16:04
Simona Halep este foarte încântată de colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou. „L-am admirat mereu”. Ce a spus despre Serena Williams

Simona Halep se pregătește de cel mai important examen de când lucrează cu Patrick Mouratoglou: turneul pe zgură de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în anul 2018. Jucătoarea din România a acordat un interviu în care și-a lăudat antrenorul și a spus că se simte în formă lângă fostul tehnician al Serenei Williams. În primul tur al turneului din capitala Franței, sportiva de pe locul 19 WTA o va înfrunta pe jucătoarea croată Ana Konjuh.

Simona Halep, pregătită pentru turneul de la Roland Garros

Simona Halep și Patrick Mouratoglou și-au început colaborarea acum șase săptămâni și au participat împreună la două turnee. Bilanțul nu este grozav: patru victorii și două înfrângeri. Cu toate acestea specialiștii susțin că văd multe lucruri bune în prestația Simonei Halep și sunt convinși că antrenamentele cu Mouratoglou încep să-și arate roadele.

Simona Halep, anunț de ultimă oră. Și-a luat antrenor celebru. „Începem treaba”

Jucătoarea din Constanța este foarte încântată de antrenorul său. Nu l-a comparat cu Darren Cahill, tehnicianul cu care a avut mari performanțe, dar a spus că este impresionată de ceea ce a reușit cu Serena Williams.

„El și fostul meu antrenor, Darren Cahill, sunt diferiți și nu vreau să fac nicio comparație între ei. De asemenea, acum sunt o altă persoană, așa că este greu de comparat, dar ambii sunt grozavi. Desigur, am observat lucruri specifice pe care Patrick le-a făcut cu Serena și care m-au impresionat.

A menține motivată o jucătoare care a câștigat deja multe turnee de Mare Slam și a vrut să câștige și mai mult este «nebun de bine». Deci, pentru asta l-am admirat mereu, și acum cunoscându-l eu însumi, îmi pot imagina cum a fost el cu o astfel de jucătoare și câtă motivație i-a adus-o pentru a o ajuta să ajungă la cea mai bună formă a ei”, a spus Simona Halep, pentru Eurosport, potrivit Tennis World USA.

Cine este Ana Konjuh, advesara din primul tur de la Roland Garros

Simona Halep a câștigat turneul francez în anul 2018, dar a jucat și două finale în 2014 și 2017, iar fanii sunt nerăbdători să o vadă. Sportiva din România o va înfrunta în primul tur pe Ana Konjuh (24 de ani, 66 WTA).

Jucătoarea din Croația este o adevărată luptătoare. A avut mari probleme de sănătate în vara anului 2017, când a fost nevoită să se opereze la ambele brațe, într-un interval de doar câteva luni. Până la 21 de ani avea deja patru operații.

În anul 2021 a fost sportiva cu cea mai mare ascensiune în clasamentul WTA și a urcat 472 de poziții, de pe 538 pe 66.

Ana Konjuh

Dacă va trece de Konjuh, Halep va juca în turul secund cu belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska sau cu chinezoaica Qinwen Zheng.

Urmăriți Impact.ro și pe