Simona Halep, mesaj hotărât. „Dacă nu cred, nu mai are rost să continui”. De ce a spus că se simte „ca nouă” de când lucrează cu Patrick Mouratoglou

Sorin Barbu 17.05.2022, 12:21

Simona Halep s-a odihnit câteva zile în țară, dar acum a început pregătirea pentru turneul de la Roland Garros. Jucătoarea din România a acordat un interviu în care a dezvăluit că este foarte motivată și că speră să câștige din nou un turneu de Grand Slam. A vorbit destul de mult și de Patrick Mouratoglou, antrenorul care „a știut cum să o motiveze pe Serena Williams”.

Simona Halep, optimistă înainte de primul meci de la Roland Garros

S-au împlinit aproape șase săptămâni de când Simona Halep lucrează cu Patrick Mouratoglou, iar bilanțul nu este grozav: patru victorii și două înfrângeri. Jucătoarea din România este foarte încrezătoare că va reuși să urce mai bine de zece locuri în clasamentul WTA și să revină în Top 10 și este convinsă că antrenorul francez cu origini grecești o va ajuta să-și atingă acest vis.

Halep a acordat un interviu pentru Eurosport, în emisiunea „Vocea jucătorilor” în care a dezvăluit că noul antrenor a surprins-o foarte tare, într-un mod plăcut.

„Mă simt ca nouă, încrezătoare și, mai presus de toate, mult mai sănătoasă. În sfârșit! Nu mai am probleme, accidentări serioase.

Înainte să vizitez Academia de Tenis Mouratoglou și să îmi anunț colaborarea cu Patrick, nu îl întâlnisem. Nu vorbisem niciodată cu el. Aveam o percepție foarte diferită asupra lui, înainte să conlucrăm. Am fost surprinsă. Îmi place personalitatea lui, energia și modul în care vede tenisul”, a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat Eurosport.

Simona Halep, Serena Williams și Patrick Mouratoglou

Jucătoarea din România l-a lăudat pe Patrick Mouratoglou și pentru modul în care a găsit soluția perfectă pentru o colaborare de succes cu Serena Williams.

„Am identificat câteva lucruri specifice pe care Patrick le-a făcut cu Serena și m-au impresionat. Să reușești să menții motivată o jucătoare care a câștigat atât de multe Grand Slam-uri e incredibil. L-am admirat pentru asta mereu.

Patrick mi-a adus multă hotărâre și m-a ajutat să îmi găsesc dragostea pentru acest sport. Totul s-a schimbat, iar acum trebuie să mă adaptez, dar simt că am jucat bine până acum,” a declarat Simona Halep.

Simona Halep si Patrick Mouratoglou

Jucătoarea din România a dezvăluit și la ce aspect a lucrat cel mai mult în ultimele săptămâni.

„Amândoi credem că pot fi mai agresivă. El crede că pot să o fac, iar, încet-încet, încep și eu să îl cred.

Întotdeauna am spus că, atunci când voi simți că nu mai pot juca la cel mai înalt nivel, mă voi retrage. Nu vreau să joc dacă nu pot să cred în mine însămi și în abilitățile mele. Dacă nu crezi cu adevărat, nu are niciun sens să continui.

Întâlnindu-i pe Patrick și membrii echipei sale, am căpătat o încredere nouă. Ei chiar cred că eu încă pot juca un tenis bun, așadar obiectivul e să câștig turnee și să fiu cât de puternică posibil. Sunt pregătită să dau totul.

Cât despre câți ani mai am de jucat, adopt o viziune de zi cu zi. Nu vreau să îmi setez un singur obiectiv. Țelul e să progresez în fiecare zi, mereu,”a mai spus sportiva de pe locul 19 WTA, în emisiunea „Vocea jucătorilor.”

https://www.youtube.com/watch?v=dK1_r-LNlVI

Turneul pe zgură de la Roland Garros se desfășoară în perioada 22 mai – 5 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe