Simona Halep, discurs de campioană după victoria cu Elena Rybakina la US Open. Americanii au ovaționat-o. ”Doi ani grei”

Ioana Bucur, Mihai Roșoiu 03.09.2021, 22:01
Simona Halep, discurs de campioană după victoria cu Elena Rybakina la US Open. Americanii au ovaționat-o. ”Doi ani grei”

O calificare fabuloasă și un discurs demn de o campioană. Americanii au aplaudat-o în picioare pe Simona Halep după victoria cu Elena Rybakina. Sportiva noastră a ajuns în optimile US Open.

Simona Halep, aplaudată în picioare la US Open

7-6(11), 4-6, 6-3. Simona Halep, locul 13 WTA, a reușit o victorie spectaculoasă în fața Elenei Rybakina, locul 20 WTA, calificându-se în optimile US Open.

După finalul meciului, românca a dezvăluit că Rybakina a fost un adversar puternic care i-a pus la încercarea concentrarea și puterea de a-și păstra calmul.

„A fost un meci foarte greu pentru mine, știam că așa va fi. Am mai jucat împotriva ei, știam că este foarte puternică și că pune presiune pe adversar. Știam că trebuie să fiu puternică și calmă. În setul al doilea nu mi-a ieșit asta (râde). Știam că trebuie să mă bat până la final în decisiv”, a spus Simona Halep.

O dezvăluire emoționantă i-a făcut pe toți cei din tribune să se ridice în picioare și să o aplaude pe sportiva din România:

„Încă sunt departe de potențialul meu, e greu să joci la cel mai înalt nivel după trei-patru luni de pauză. Mă ajută însă să joc în fața unui asemenea public. V-am simțit lipsa, au fost doi ani foarte grei, vă mulțumesc că ați venit și vă aștept în turul următor.

La acest nivel este imposibil să ai meciuri ușoare, mă aștept la bătălii grele pe teren, sunt pregătită să dau tot ce am mai bun. Am venit să mă simt bine la New York și după trei ani sunt în sfârșit în optimi. În fiecare zi liberă am fost la cumpărături, mă simt foarte bine la New York”, a mai spus Simona Halep, după victoria cu Rybakina.

Simona Halep, discurs de campioană după victoria cu Elena Rybakina la US Open
Simona Halep

A patra calificare în optimile de finală ale US Open

Este a patra calificare pentru Simona Halep în optimile de finală ale US Open. Ea se va întâlni în optimi cu jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015, iar în 2013 a ajuns în optimi şi în 2016, în sferturi. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...