Strategia nebănuită a Simonei Halep pentru meciul cu Rybakina. Ce și-a propus românca să facă la US Open

Andrei Cezar 03.09.2021, 13:17
Strategia nebănuită a Simonei Halep pentru meciul cu Rybakina. Ce și-a propus românca să facă la US Open

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a reușit să se califice în turul 3 de la US Open, după o pauză de cinci ani. Sportiva română o va înfrunta vineri pe jucătoarea din Kazahstan, Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA). În primele două partide de la Flushing Meadow, Simona le-a eliminat fără probleme pe Camila Giorgi, scor 6-4, 7-6 (3) și pe jucătoarea din Slovacia Kristina Kucova, scor 6-3, 6-1. Simona recunoaște însă că greul de abia acum începe, fiind conștientă de faptul că meciul contra viitoarei sale adversare va fi mult mai dificil decât cele de până acum.

Simona Halep, strategie nebănuită pentru meciul din turul de la US Open cu Elena Rabakina

Partida cu Elena Rabakyna va fi primul test cu adevărat dificil pentru Simona Halep, la Flushing Meadow. La fel ca sportiva română, Rabakyna a câștigat primele două tururi fără să piardă niciun set, învingându-le pe rând pe Aliaksandra Sasnovich (90 WTA) şi de Caroline Garcia (62 WTA).

Simona este conștiantă că viitoarea sa adversară va fi de alt calibru față de cele pe care le-a întâlnit în primele două meciuri la US Open. Fostul lider WTA a vorbit în conferința de presă dinaintea partidei despre starea sa de sănătate și cum va încerca să o învingă pe jucătoarea kazahă.

Fizic, sunt OK. De la o zi la alta, parcă simt tot mai bine jocul. Rybakina e foarte puternică şi acest meci cu ea va fi o provocare destul de mare pentru mine, mai ales că vine după o pauză atât de lungă. Vreau doar să mă bucur de ceea ce fac aici şi de ceea ce joc, pentru că e o şansă mare să pot să joc într-un Grand Slam anul acesta, după atât de multe probleme medicale.

Nu mai simt durere, asta e un semn foarte bun. Mental, mă simt mai bine, capăt tot mai multă încredere după fiecare meci. E vorba despre acumularea unor meciuri, pentru că nu mi-a fost uşor, când am venit în America, dar acum am patru meciuri bune în spate, iar accidentarea nu mă mai supără. Progresez treptat şi sper că îmi voi putea atinge, din nou, potenţialul maxim.” a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

Strategia nebanuita a Simonei Halep pentru meciul cu Rybakina. Ce si-a propus romanca sa faca la US Open
Strategia nebanuita a Simonei Halep pentru meciul cu Rybakina. Ce si-a propus romanca sa faca la US Open

”Sunt fericită să joc fără durere”

Românca este fericită că a scăpat de durerile cauzate de accidentări și spune că nu este îngrijorată că ar mai putea avea probleme medicale.

Cred că a fost mai dificil de îndurat accidentarea din punct de vedere psihic, pentru că, după ce am reînceput să joc, am fost încă speriată de ea, iar mental eram puţin dezamăgită. La Cincinnati, am păţit o ruptură similară cu cea suferită la gambă (n.r. – la Roma), dar mult mai mică, deci am avut de dus o luptă pe plan mental.

Dar am acum multă experienţă, multe meciuri în spate pe care le-am jucat cu dureri, însă nu la fel de mari, iar acum sunt fericită că joc fără durere şi nu mă mai îngrijorez cu privire la accidentare.

Deja am reuşit un rezultat mai bun decât comparativ cu atunci când eram sănătoasă (râde). Joc ceea ce vreau, sunt sănătoasă, optimistă, puternică mental, trebuie doar să împing puţin mai tare în fiecare zi şi să cred că am şanse la victorie de fiecare dată când ies pe teren.”, a mai spus fostul lider WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe