Simona Halep, apărată de unde se aștepta mai puțin. „Și ea susține sistemul anti-doping”

Badea Violeta 03.11.2022, 16:40

Simona Halep este suspendată pe termen nedeterminat după ce a fost depistată pozitiv cu substanța interzisă denumită Roxadustat. Acum, la aproape două săptămâni de la anunțul trist, fostul lider mondial primește o veste bună. Iată cine îi sare în apărare!

Un înalt oficial sare în apărarea Simonei Halep

De aproape două săptămâni, Simona Halep trăiește un adevărat coșmar. Sportiva de 31 de ani a fost prinsă dopată după US Open și luptă să dovedească lumii întregi că este nevinovată.

Fostul lider mondial a angajat cei mai buni avocați din Europa pentru a dovedi că nu a administrat acele medicamente în mod intenționat. Pănă atunci, nenumărate persoane au comentat situația sportivei. Unele au încurajat-o și i-au luat apărarea, în timp ce altele au criticat-o.

Totuși, celebra jucătoare de tenis este susținută de un important oficial. Este vorba despre Steve Simon, nimeni altul decât directorul WTA. Acesta este convins că substanța a ajuns din greșeală în corpul Simonei Halep și precizează că nu i-ar chestiona niciodată integritatea sportivei din România.

„Cred că nu a făcut nimic intenționat. Nu i-aș chestiona niciodata integritatea Simonei Halep. Acestea fiind spuse, cred însă cu tărie în programul nostru anti-doping și cred că este unul bun.

Jucătoarele îl aprobă, de asemenea. Dacă o întrebați pe Simona, la rândul ei, îl susține.”, a declarat Steve Simon pentru Tennis Majors.

Citește și Unde nu mai are voie să apară Simona Halep după ce a fost testată pozitiv la doping. Riscă o altă pedeapsă, va fi verificată!

Simona Halep 2
Simona Halep, aparata de un inalt oficial

„Adevărul va ieși la iveală”

Totodată, directorul WTA speră că adevărul va ieși, în cele din urmă, la iveală. În plus, acesta a mai precizat că o simpatizează foarte mult pe tenismena din România și crede în nevinovăția ei.

„Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce avansăm în proces, adevărul va ieși la iveală și vom lucra cu el corespunzător.
Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aș pune la îndoială niciodată integritatea,” a mai declarat Steve Simon pentru sursa de mai sus.

Imediat după ce a fost testată pozitiv, Simona Halep a transmis, prin intermediul unei rețele sociale, că va lupta până la final pentru adevăr. În cazul în care va fi găsită vinovată, sportiva riscă o suspendare de 4 ani.

Citește și Când ar putea să se încheie calvarul trăit de Simona Halep. Vestea cutremurătoare venită de la TAS!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...