Simona Halep a făcut anunțul trist! Antrenorul ei spera că nu se va ajunge la așa ceva: „Sufăr. E greu”

Ana Anitoiu, Mirabela Năstase 31.05.2021, 14:47
Simona Halep a făcut anunțul trist! Antrenorul ei spera că nu se va ajunge la așa ceva: „Sufăr. E greu”

Simona Halep a făcut un anunț trist. Jucătoarea de tenis, care a fost nevoită să abandoneze în turul 2 al turneului WTA de la Roma, din cauza unei rupturi musculare, și care nu va putea participa la Roland Garros, a declarat că suferă în această perioadă.

Simona Halep trece printr-o perioadă dificilă

Mai exact, Simona Halep a spus că suferă în această perioadă, deoarece este nevoită să stea acasă și să lipsească pentru prima dată de la Roland Garros. Totuși, campioana a precizat că rămâne destul de pozitivă, astfel încât să se poată recupera mai repede.

”Sufăr puțin. Toată lumea e la turneu, iar eu sunt acasă. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare, mușchiul nu s-a sudat încă. E greu, nu sunt obișnuită să stau casă în mijlocul sezonului și să nu fac nimic. Sunt destul de pozitivă și știu că, dacă ești pozitivă și ai încredere, te poți recupera mai repede. Am început deja procesul vindecării. Emoțional și mental trebuie să mă recuperez și să mă concentrez pe obiectivele care mi-au rămas în sezon”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

Simona Halep a facut anuntul trist! Antrenorul ei spera ca nu se va ajunge la asa ceva
Simona Halep

Ce speră Simona Halep să se întâmple

Astfel, Simona Halep speră să se recupereze până la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Deși deocamdată situația este incertă, organizatorii au inclus-o pe tabloul principal la Londra. La acest turneu vor participa și alte trei jucătoare din România: Sorana Cîrstea (58 WTA), Patricia Țig (62 WTA) și Irina Begu (74 WTA). Ana Bogdan, 101 WTA, va trebui să joace în calificări.

Simona Halep nu pierde timpul. Jucătoarea face câte două sesiuni de recuperare pe zi, astfel încât să scurteze timpul în care este nevoită să stea acasă. Principalul ei obiectiv este acela de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde își dorește să câștige o medalie.

Ghinion pentru Simona Halep

Simona Halep a avut ghinion încă de la începutul acestui an. La Australian Open, a avut probleme la spate, motiv pentru care s-a retras de la turneele WTA de la Doha şi Dubai. La Miami, jucătoarea de tenis s-a confruntat cu dureri la umăr, această problemă ducând la ratarea duelului România – Italia din “Billie Jean King Cup”. A fost eliminată în semifinale la turneul de la Stuttgart și totul a culminat cu ruptura la gambă de la Roma.

”Din câteva discuţii pe care le-am avut o să revină mai puternică, pentru că are încă un cuvânt de spus şi doreşte să atingă anumite obiective. Nu cred că Jocurile Olimpice sunt în pericol pentru Simona Halep. Va juca Wimbledon şi turneele de dinainte dacă totul merge bine. Dacă ar fi avut un sezon plin, poate că era mai uşor.

Ea acum încearcă să vadă de unde au apărut aceste probleme medicale, poate că există o suprasolicitare sau anumite fenomene de stres care pot duce la accidentări, dar un sezon atipic în care nu eşti în competiţii, în care te antrenezi altfel, clar că anul care a trecut cu turnee mai puţine, poate afecta starea de sănătate”, a declarat Directorul tehnic al Federaţiei Române de Tenis, Daniel Dobre.