Simbolul Bucureștiului își schimbă numele. Hotelul Intercontinental nu va mai fi la fel

Elena Avramescu 08.12.2021, 12:12
Simbolul Bucureștiului își schimbă numele. Hotelul Intercontinental nu va mai fi la fel

Au trecut 40 de ani de când Hotelul Intercontinental poartă același nume, însă de la 1 ianuarie 2022 se va numi Grand Hotel Bucharest, asta deoarece contractul de management cu International Hotels Group nu a mai fost reînnoit. Tot din 2022, hotelul va intra într-un grandios proiect de renovare și modernizare, în urma unor investiții de 21 de milioane de euro, aceste lucrări urmând să fie finalizate în 2024.

Hotelul Intercontinental își schimbă numele

Hotelul îsi va continua activitatea şi va oferi mai departe oaspeţilor săi aceleași servicii hoteliere de înaltă calitate ca și până acum, în concordanță cu poziția și reputația pe care le deține în peisajul hotelier. Totodată, proprietatea va intra într-un amplu proiect de renovare şi modernizare începând cu anul 2022.

Acest proces de transformare are în vedere aducerea proprietăţii la cele mai noi standarde hoteliere pentru a raspunde exigentelor actuale ale oaspeţilor, găsim notat în anunțul companiei, potrivit economica.net.

Hotelul Intercontinental isi schimba numele
Hotelul Intercontinental

Nu mai este un secret faptul că pandemia de COVID-19 a afectat cumplit industria ospitalității din întreaga lume, iar specialiștii din turism sunt de părere că 2024 ar putea fi anul revenirii turismului la cotele de dinaintea pandemiei.

În 2021, hotelul a împlinit 40 de ani, iar grandioasa construcţie a hotelului-simbol al Bucureştiului a fost proiectată de patru arhitecţi, costând în 1971 şase milioane de dolari. În toți acești ani, în camerele hotelului situat în Piaţa Univer­si­tă­ţii au fost cazate mai multe personalităţi celebre, cum ar fi Bill Gates sau Lenny Kravitz.

Hotelul a reușit să încaseze, în primele șase luni din 2021, venituri totale de 8,4 milioane de lei, dar și aibă o pierdere de 717.000 de lei. Astfel că peste 21.500 de turiști s-au cazat la Intercontinental, față de 19.000 în aceeași perioadă a anuluit trecut. Cu toate acestea, prețurile aplicate anul acesta a fost mai mici, de 394 de lei, față de 474 de lei în prima jumătate a anului trecut.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...