Și nora lui Liviu Dragnea are probleme cu legea. De ce a fost chemată la tribunal

Iancu Andreea 04.10.2020, 08:09
Și nora lui Liviu Dragnea are probleme cu legea. De ce a fost chemată la tribunal

Un nou nume din familia Dragnea apare pe listele de la tribunal. Nora lui Liviu Dragnea are probleme cu legea, după ce a primit în urmă cu un an o amendă de circulație. Tânăra a efectuat o manevră nepermisă și s-a ales și cu permisul suspendat.

Nora lui Liviu Dragnea, probleme cu legea

De mai bine de un an, Gina Alexandra, nora lui Liviu Dragnea, se luptă în instanță cu polițiștii rutieri. Aceștia au sancționat-o pentru o depășire prin loc nepermis pe 9 iunie 2019, conform wowbiz.ro. Se pare că un echipaj de la Poliția Rutieră a oprit-o pe Alexandra pe drumul dintre Alexandria spre București. Aflată la volanul unui Porche Cayenne, tânăra a depășit un Ford Transit care transporta utilaje agricole, într-o zonă cu teren înclinat. Potrivit legii, pe acea secțiune de drum se afla un indicator cu „depășire interzisă”.

Totuși, nora lui Liviu Dragnea a motivat manevra spunându-le judecătorilor că șoferul din față a încetinit, a tras dreapta de volan și i-a permis depășirea. De asemenea, conform spuselor sale, depășirea s-a efectuat fără a trece de axul drumului. Pe de altă parte, Gina Alexandra Dragnea nu a prezentat permisul de conducere la verificările polițiștilor, motivând că nu îl are la ea. Astfel, ea s-a ales cu o amendă de 580 de lei și cu suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice timp de 30 de zile, potrivit sursei citate.

Gina Alexandra, nora lui Liviu Dragnea, are mai multe amenzi de circulație la activ
Gina Alexandra, nora lui Liviu Dragnea, are mai multe amenzi de circulație la activ

12 contravenții în 4 ani. Ce spun judecătorii

În urma acestui incident, nora lui Liviu Dragnea are o înfățișare la Tribunalul Giurgiu la începutul lunii viitoare, după ce a intentat proces polițiștilor rutieri. Deși a pierdut procesul pe fond, Gina Alexandra a cerut apel în urma consultărilor cu avocații. Se pare că nemulțumirea tinerei este legată de faptul că oamenii legii i-ar fi suspendat permisul în mod ”nelegal și netemeinic”, în urma depășirii efectuate.

Totuși, judecătorii au respins cererea femeii, luând în considerare faptul că nora lui Dragnea nu este la prima abatere de la lege. Gina Alexandra a acumulat 12 contravenții în numai 4 ani. Potrivit wowbiz.ro, Instanța consideră că ”petenta nu a făcut dovada existenței unor împrejurări care să justifice înlocuirea sancțiunilor aplicate cu sancțiunea avertismentului.” De asemenea, ”sancțiunile stabilite în cauză sunt necesare pentru prevenirea săvârșirii de noi contravenții de către petentă și formarea unor atitudini corecte a acesteia față de ordinea de drept și regulile de circulație rutieră”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu procesul nurorii lui Dragnea în urma cererii de apel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...