Și-a susținut licența în mașină, din cauza unui carambol cu 40 de autoturisme pe autostradă. Cazul incredibil al unei studente din Italia

Cătălina Burghelea 09.02.2022, 10:51
Și-a susținut licența în mașină, din cauza unui carambol cu 40 de autoturisme pe autostradă. Cazul incredibil al unei studente din Italia

Experiență suprarealistă pentru o studentă italiană înscrisă la cursul de licență în sociologie al Universității din Genova. Tânăra de 23 de ani a rămas blocată în trafic, luni dimineața, 7 februarie 2022, pe A26, și după ore întregi petrecute în mașină, profesorul ei, Luca Sabatini, a venit cu o idee: „Haide să ne conectăm pe video”.

Prima studentă italiană care a absolvit facultatea pe autostradă, pentru că era blocată în trafic

Locuiește în Caselle Torinese, dar studiază la Genova. Luni, a trebuit să dea examenul final de absolvire a facultății și a făcut-o, dar într-un mod cu totul neașteptat: a susținut lucrarea de licență pe autostradă. Elisa Santacroce , 23 de ani, prevăzuse deja traficul și aglomerația de pe A26, dar nu putea ghici ce s-a întâmplat, de fapt, luni dimineață. A avut loc un carambol cu 40 de mașini și patru camioane, soldat cu moartea a două persoane. Ambuteiajul a blocat autostrada timp de nouă ore.

Tânăra de 23 de ani a susținut licența în mașină, din cauza unui carambol grav

Așa că Elisa Santacroce și-a discutat licența la bordul mașinii iubitului ei și în compania mamei, a tatălui și a unui prieten care stăteau pe bancheta din spate. Videoconferința a fost încununată de succes, deoarece tânăra studentă a luat examenul. După ce a fost declarată licențiată în Științe Sociale, fata și familia ei au ajuns, în cele din urmă, la facultate, unde Elisa și-a putut saluta profesorul și a făcut o sesiune de poze cu flori.

Deși a plecat de acasă cu mult timp înainte, ca să evite o eventuală întârziere la examenul de licență, Elisa a fost blocată în trafic din cauza acelui accident în lanț deosebit de grav. După carambolul cu zeci de mașini, orele s-au scurs și carabinierii s-au plimbat printre autoturisme, pentru a-i avertiza pe șoferi că situația este gravă și că nu se va rezolva rapid. Așa că studenta a decis să-și contacteze coordonatorul, pentru a-i explica ce se întâmplă.

Soluția care a salvat-o din impas

În scurt timp, profesorul a găsit o soluție: tânăra de 23 de ani a putut susține examenul online, prin descărcarea unei aplicații. Elisa nu s-a pierdut în fața situației inedite și a discutat licența online, prin programul Teams, așa cum au făcut mulți dintre colegii ei în perioada pandemiei, dar nimeni nu o făcuse vreodată dintr-o mașină în mijlocul autostrăzii.

„Mi se face rău să mă gândesc la ce s-a întâmplat puțin mai departe de noi, aș fi putut să fiu și eu acolo”, a precizat Elisa Santacroce, 23 de ani, care a susținut lucrarea „Fenomenul sărăciei. Istorie, politici și date”.

„Am plecat la 7 dimineața, discuția a fost la 11.45. Știu cum este drumul ăla. Cunosc traficul, am crezut că patru ore sunt suficiente, dar apoi m-am trezit blocată. După prima jumătate de oră, am crezut că vom pleca de acolo, însă, după o oră, mi-am dat seama că nu va fi așa”, a adăugat studenta, notează Torino Repubblica.

Pandemia a schimbat sistemul de predare și nu numai

Până acum câțiva ani, să te gândești să lucrezi de pe laptopul tău de acasă sau să dai examene din camera ta părea o fantezie. În schimb, au devenit practici cu care, din cauza pandemiei, mulți, direct sau indirect, au fost nevoiți să le facă față. Totuși, un lucru extrem de rar ar fi să susții lucrarea de licență prin telefon, dintr-o mașină oprită pe autostradă. Dar s-a întâmplat și asta cu Elisa Santacroce.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...