Și-a dus partidul în Parlament și a demisionat. Gest fără precedent în politica românească. ”V-au făcut niște copii”

Stan Filon 09.12.2020, 08:57

Demisie importantă din Alianța pentru Unirea României (AUR), la doar o zi după ce partidul care a lăsat cu gura căscată întreaga țară a intrat în Parlamentul României! AUR a obținut la Botoșani printre cele mai bune rezultate. Aici, AUR a obținut la alegerile parlamentare din 6 decembrie un scor de 14,46, adică locul 3, după PSD și PNL.

Și-a dus partidul în Parlamentul României, apoi a demisionat a doua zi

Ei bine, se pare că scorul fenomenal a fost câștigat la Botoșani datorită celui mai vizibil membru AUR: o fată de numai 19 ani! O cheamă Ariadna Cârligeanu și este foarte cunoscută în judeţ încă din anii liceului pentru implicarea activă în acţiuni unioniste şi naţionaliste.

”Aveam 14 ani când mai in glumă, mai în serios mi-am stabilit visul: ca peste câţiva ani să formez o organizaţie care să lupte pentru românii din Basarabia şi Nordul Bucovinei. Era un ţel care a părut nebunesc în tot acest timp chiar si pentru idealista de mine. La 16 ani, m-am înscris ca voluntar în Acţiunea 2012 pentru ca am simtit din prima clipa ca acolo îmi este locul”, mărturiseşte pe pagina personală de Facebook Ariadna Cârligeanu.

Un membru important AUR a demisionat a doua zi dupa ce si-a dus partidul in Parlament
Un membru important AUR a demisionat a doua zi dupa ce si-a dus partidul in Parlament

”AUR nu a apărut de nicăieri”

De aproape un an, tânăra s-a alăturat AUR mărturisind că a fost atrasă de faptul că în acest partid au ajuns mulţi dintre cei alături de care obişnuia să participe la acţiunile unioniste.

”AUR nu a apărut de nicăieri. AUR este un partid format din oameni care au ani de zile de implicare în societate, oameni lângă care am activat în ultimii 3 ani, iar cu timpul mi-au devenit o a doua familie. Acest proiect pentru mine înseamnă şansa fiecărui român de a contribui la construirea unui viitor pentru generaţiile care vin din urma noastră. După zeci de ani a venit timpul să se facă dreptate pentru România, iar intrarea noastră în Parlamentul României este un prim-pas în atingerea acestui obiectiv”, a declarat tânăra pentru Adevărul.

A lăsat politica pentru acțiunile unioniste

”Cine este în spatele lui George Simion? Nişte copii sunt. Acceptaţi că v-au făcut nişte copii”, precizează această tot pe reţelele sociale. Ariadna Cârligeanu a anunţat că demisionează din AUR şi renunță la politică, la numai o zi după alegeri, pentru a se dedica în continuare acţiunilor civice şi unioniste, dar fără să mai facă parte din AUR.

”Ştiu că pare prea devreme, dar a venit timpul să mă retrag din AUR şi a venit timpul ca o nouă generaţie să preia Acţiunea 2012. Mă retrag din viaţa politică pentru a-mi dedica timpul şi energia în viaţa civică pentru românii din Basarabia, din Nordul Bucovinei, pentru unire, pentru idealul României Mari”, a precizat, tot pe reţelele sociale, Ariadna Cârligeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...