Lucian Micu demisionează! Renunță la funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ: „Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toţii dovadă de înţelegere”

Andreea Bisinicu 16.11.2020, 18:51
Lucian Micu demisionează! Renunță la funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ: „Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toţii dovadă de înţelegere”

Lucian Micu demisionează de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Renunță la funcţia de manager al instituției: „Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toţii dovadă de înţelegere”. Ce se întâmplă acum, în cadrul spitalului.

Lucian Micu și-a dat demisia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Lucian Micu demisionează de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Managerul instituției medicale a anunțat, pe contul său oficial de Facebook, că își dă demisia. Bărbatul a vorbit motivul care stă în spatele decizie sale.

Acesta susține că nu se va opri până când nu va afla ce anume a cauzat incendiul care a omorât 10 oameni:

„Tragedia de sâmbătă seară din secţia ATI în urma căreia zece oameni şi-au pierdut viaţa ne-a afectat pe toţi. În special pe rudele pacienţilor, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze şi să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamţ şi medici din întreaga ţară, jurnalişti, pe mine şi familia mea, pe oamenii care înţeleg suferinţa şi care ştiu că nimeni nu şi-a dorit să se întâmple vreodată aşa ceva. Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovaţi, să cerem explicaţii, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Aşa, poate, sunt şi eu. Dar am învăţat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, am încercat şi am găsit soluţii pentru ca unitatea medicală să rămână funcţională. A fost important pentru pacienţii care ajung şi acum în stare critică să aibă un spaţiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaţionale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul” a scris Lucian Micu luni, 16 noiembrie, pe contul său personal de Facebook.

De ce a renuntat Lucian Micu la functia de manager din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt
De ce a renuntat Lucian Micu la functia de manager din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt

De ce Lucian Micu a renunțat la funcția de conducere a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ

Lucian Micu și-a dat demisia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Acesta consideră că a sosit momentul să se retragă și că funcția sa de manager nu ajută cu nimic situația nefericită în care se află Spitalul Județean Piatra Neamț, după tragedia care s-a petrecut sâmbăta, 14 noiembrie.

Managerul instituției susține că gestul său de a renunța la funcția de conducere a spitalului nu este unul de abandon, ci de respect față de rudele victimelor.

„Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate şi acum şi înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun şi eficient de pacienţi. S-a dorit a fi bine. Din păcate, politica este în tot şi în toate. O pot înţelege. Aşa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când eşti lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităţilor publice locale. Unii cu medicina, alţii cu banii. Între acestea mai apare şi politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienţii. Prezenţa mea în funcţia de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag şi să aştept ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon şi a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate”, a completat Lucian Micu, potrivit news.ro