Serviciul voluntar care strânge, noapte de noapte, persoanele fără adăpost de pe străzile Iașului. Zeci de persoane ajutate într-o singură noapte

Elena Avramescu 30.12.2021, 11:14

În cursul zilei de ieri, 29.12.2021, Serviciul Voluntar de Ambulanță a efectuat mai multe misiuni, iar cea mai importantă este legată de Patrula Sanitară, care a efectuat 41 misiuni de identificare, relocare și acordare a primului ajutor premedical persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași, astfel că 44 de persoane s-au prezentat la adăpost.

Serviciul voluntar care strânge persoanele fără adăpost de pe străzile Iașului

Înafara de acestea, alte 2 persoane au refuzat să li se efectueze testul de identificare a infecției Sars-Cov-2, iar acestor persoane nu li s-a permis accesul, iar 3 persoane au refuzat internarea.

Divizia de Prim Ajutor Premedical a reușit să asigure măsurile de prim ajutor în limita competențelor pentru 31 de persoane aflate la Adăpostul Temporar de Noapte “Baia Publică”, iar Divizia Medicală a asigurat toate măsurile pe timp de zi la Adăpostul Temporar de Noapte “Baia Publică”.

Astfel că au fost internate 83 de persoane, din care o persoană este în izolare, toate fiind sub continuă supraveghere. În plus, au fost efectuate 83 de teste rapide Anti-Gen, din care 82 au fost negative și 1 pozitiv.

Serviciul voluntar care strange persoanele fara adapost de pe strazile Iasului
Serviciul voluntar care strange persoanele fara adapost de pe strazile Iasului

Poliția Locală Iași a reușit să asigure măsurile specifice de asigurare a ordinii publice pe timp de noapte, Direcția de Asistență Socială Iași a asigurat măsurile de igienizare a spațiilor locative, iar Fundația Emmaus Iași a asigurat hrana.

În jurul orelor 20:30, un apel primit prin intermediul dispeceratului S.V.A. , semnala mai multe persoane, posibil fără adăpost, în zona Tudor, care fac larmă și au dat foc la mai multe materiale. Imediat a fost direcționat spre solicitare un echipaj al Patrulei Sanitare, în zonă fiind identificate mai multe persoane fără adăpost care dansau în jurul unui foc de mari dimensiuni.

Având în vedere că persoanele nu au dorit să discute civilizat și să respecte cerințele echipajului Patrulei Sanitare, a fost alertat Dispeceratul Poliției Locale Iași, la fața locului sosind imediat un echipaj format din 3 lucrători. Persoanele în cauză au fost identificate. Focul a fost stins.

Aceștia refuzând internarea într-un centru de tranzit, deoarece “au condiții locative”, situație constatată și de către echipajele sosite la fața locului, a declarat Benchea Marius-Grațian, Directorul general S.V.A. și Șeful D.O.S. – Patrula Sanitară.

Urmăriți Impact.ro și pe