Pensionarii din Iași primesc tichete sociale valorice de la Primărie pentru masa de Crăciun. Valoarea acestora este de 100 de lei

Elena Avramescu 16.12.2021, 13:28
Pensionarii din Iași primesc tichete sociale valorice de la Primărie pentru masa de Crăciun. Valoarea acestora este de 100 de lei

Veste genială pentru pensionarii din municipiul Iași, care vor beneficia de tichete sociale de la primărie pentru Sărbătorile de iarnă. Valoarea tichetelor este de 100 de lei, și deja au fost distribuite la centrele de cartier și la Direcția de Asistență Socială din municipiu. Acestea vor fi alocate pe mai multe zone și vor putea fi ridicate și în cursul anului următor.

Pensionarii din Iași primesc tichete sociale valorice

Mai mult de 11 mii de persoane din Iași urmează să beneficieze de aceste tichete sociale valorice pentru sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou, iar tichetele vor fi însă distribuite și după Anul Nou, pensionarii urmând a le ridica până în martie 2022. Valoarea unui astfel de tichet este de 10 lei, iar un beneficiar urmează să primească 10 astfel de bonuri de la Primăria Iași. Municipalitatea a decis să desfășoare o campanie similară pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din Iași și în perioada Sărbătorilor Pascale.

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă din acest an, pensionarii ieșeni vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea, ajunsă la ediția a XVII-a, este organizată de Primăria municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială. Beneficiarii campaniei sunt 11.587 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.100 de lei inclusiv.

Vorbim de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală. Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare, au notat reprezentanții de la Primăria Iași, potrivit BZI.

Pensionarii din Iasi primesc tichete sociale valorice
Pensionari Iasi

În plus, autoritatea locală distribuie tichete sociale și altor categorii de persoane în Iași. Toți beneficiarii acestor tichete sociale de la Primăria Iași și care au domiciliul în zona Copou trebuie să știe că își pot ridica tichetele de la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din strada Codrescu, nr. 6. În plus, tichetele pot a fi ridicate între 13 și 22 decembrie 2021 pentru pensionarii care vor dori să își cumpere alimente până la Sărbătorile de iarnă.

Pentru a primi astfel de tichete valorice, pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2021. Tichetele valorice vor fi distribuite în perioada 13 decembrie 2021 – 12 martie 2022, în mai multe locuri din oraș, în intervalul orar 8:30 – 15:30, au mai spus cei de la Primăria Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...