Serialul pentru care Ucraina a depus plângere la Netflix. ”Așa suntem văzuți în străinătate?”

Nicu Stan 03.01.2022, 14:10
Serialul pentru care Ucraina a depus plângere la Netflix. ”Așa suntem văzuți în străinătate?”

Serialul pentru care Ucraina a depus plângere la Netflix. ”Așa suntem văzuți în străinătate?”, a scris ministrul Culturii din Ucraina. Oficialul ucrainean a trimis o plângere la Netflix, deranjat fiind de portretizarea unui personaj din Kiev din celebrul serial „Emily din Paris”, scrie BBC. Serialul redă viața unei tinere, interpretată de Lily Collins, care ajunge în capitala Franței pentru a lucra.

Ucraina, supărată foc pe Netflix. Cauza, serialul Emily Rose. De ce se plânge ministrul Culturii Oleksandr Tkachenko

Ministrul Culturii din Ucarina a depus o plângere la Netflix din cauza unui serial ce rulează pe platformă, respectiv serialul Emily Rose. Ministrul este nemulțuit de portretizarea unui personaj din Kiev din celebrul serial.

Astfel, serialul pentru care Ucraina a depus plângere la Netflix, redă viața unei tinere, interpretată de Lily Collins, care se mută în Paris pentru a lucra. Astfel, în serial apare și un personaj feminin din Ucraina, Petra, care fură dintr-un magazin în timp ce merge cu Emily Emily la cumpărături.

Oleksandr Tkachenko, nemultumit de rolul Petrei din serialul Emily din Paris
Oleksandr Tkachenko, nemultumit de rolul Petrei din serialul Emily din Paris

Imaginea personajului Petra, insultătoare

Oleksandr Tkachenko, ministrul Culturii de la Kiev, a descris imaginea personajului Petra drept „insultătoare”. Petra, care este interpretată de actrița ucraineană Daria Panchenko, este, de asemenea, portretizată ca având un simț slab în materie de modă și trăiește cu frica de a nu fi deportată.

„În Emily în Paris avem o imagine caricaturală a unei femei ucrainene care este inacceptabilă. Este și insultătoare”, a scris Tkachenko pe Telegram. „Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?” a adăugat Oleksandr Tkachenko.

Emily din Paris a mai fost criticat și de alții

Conform presei ucrainene, Oleksandr Tkachenko a trimis o scrisoare serviciului de streaming în care se plânge de rolul Petrei.

Nu este prima dată când serialul „Emily din Paris” este criticat pentru portretizarea altor naționalități. La lansarea primului sezon, acesta a fost criticat, în special în Franța, după ce îi descrie pe francezi ca oameni nepoliticoși care poartă berete și își înșală frecvent partenerul.

Britanicul Alfie bea toată ziua și se uită la fotbal

În plus, serialul îl prezintă pe Alfie, un britanic care își petrece mai tot timpul în pub-uri, consumând alcool și uitându-se la meciuri de fotbal. La primele critici, Darren Star, creatorul serialului, a reacționat spunând că „nu-i pare rău că privește Parisul printr-o lentilă plină de farmec” și că se bazează pe experiențele trăite de el.

„Am vrut să prezint Parisul într-un mod cu adevărat minunat, care să încurajeze oamenii să îndrăgostească acest oraș la fel de mult ca mine”, a spus Darren Star pentru New York Times.

Urmăriți Impact.ro și pe