Serialul noului antrenor al Naționalei, aproape de final. Întâlnire de ultimă oră între Burleanu, Stoichiță și Boloni

Andrei Cezar 07.01.2022, 16:06
Serialul noului antrenor al Naționalei, aproape de final. Întâlnire de ultimă oră între Burleanu, Stoichiță și Boloni

Serialul noului selecționer al României se apropie de final. Ladislau Boloni are șanse mari să revină pe banca echipei naționale. Vineri, tehnicianul de 68 de ani s-a întâlnit cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la Casa Fotbalului, pentru a discuta ultimele detalii legate de contractul său.

Joi seara, Ladislau Boloni a aterizat în România și a fost întâmpinat la aeroport de șeful Comisiei Tehnice a FRF, un gest de curtoazie din partea Federației.

Naționala României, aproape de a avea un nou selecționer. Întâlnire de ultimă oră între Boloni, Burleanu și Stoichiță

După multe încercări și eșecuri, dar și multe speculații apărute în presă, oficialii FRF par să fi găsit omul potrivit pentru postul de selecționer. Ladislau Boloni își negociază venirea pe banca naționalei, iar potrivit informațiilor din interiorul FRF, tehnicianul român este foarte exigent în ceea ce privește condițiile contractuale.

Cred că avocaţii domnului Boloni au lucrat şi vor lucra mult. Nu e uşor să negociezi cu domnul Boloni. Nu cred că lui Boloni i s-a propus ceva diferit faţă ce i s-a propus lui Hagi sau Petrescu. Pentru toată lumea a fost acelaşi tip de propunere”, a transmis joi seara Andrei Vochin, consilierul președinteului Răzvan Burleanu, potrivit Telekom Sport.

Contractul dintre Ladislau Boloni și Federație ar urma să fie valabil pentru o perioadă de doi ani de zile, cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi, iar obiectivul este calificarea la EURO 2024 ce se va juca în Germania.

La finalul anului trecut, oficialii FRF au zburat la Nisa pentru a purta o primă rundă de negocieri cu Boloni. Ulterior, Mihai Stoichiță a declarat: „Loți are niște cereri rezonabile, care pot fi îndeplinite”

Gică Craioveanu, atac la Boloni: „E pierdut de realitatea fotbalului românesc”

Chiar dacă discuțiile cu Boloni sunt extrem de avansate, nu toată lumea vede cu ochi buni numirea acestuia ca selecționer. Fostul internațional român Gică Craioveanu este de părere că alegerea Federației ar fi una pripită din cauza faptului că Boloni nu mai este de mulți ani conectat la realitatea din fotbalul românesc.

E pierdut de realitatea fotbalului din România. E părerea mea, nu vreau să mă cert cu nimeni. Trebuia un antrenor tânăr, care să continue ce a făcut Mirel, care a schimbat jocul echipei naționale. Echipa națională a jucat bine, un fotbal diferit față de ce se juca pe timpuri.

Eu am dubii, nu știu dacă e antrenorul ideal pentru echipa națională. Ok, are personalitate, e un fost jucător important, dar cred că la echipa națională trebuia să vină cineva care să știe exact ce înseamnă acum fotbalul românesc”, a declarat Gică Craioveanu, la Digi Sport.

Ladislau Boloni a mai antrenat echipa națională între iulie 2000 și iulie 2001. A preluat echipa la startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2002 și a demisionat înainte de ultimele două jocuri din grupă, pentru a pleca la Sporting Lisabona. Boloni a antrenat prima reprezentativă pentru 13 meciuri, înregistrând 8 victorii, 2 egaluri și 3 înfrângeri.

Urmăriți Impact.ro și pe