El ar putea fi noul antrenor al Naționalei. „Boloni e un super-profesionist, iar cei care decid au nevoie să se asocieze cu un nume puternic”

Andrei Cezar 03.01.2022, 17:59
El ar putea fi noul antrenor al Naționalei. „Boloni e un super-profesionist, iar cei care decid au nevoie să se asocieze cu un nume puternic”

FRF se pregătește să dea o mega-lovitură: Ladislau Boloni este aproape de a prelua echipa națională. Antrenorul român este așteptat la București pentru runda finală de negocieri, iar surse din anturajul acestuia declară că oficialii Federației și-ar dori cu orice preț să îl numească selecționer pentru a mai spăla din imaginea „șifonată” pe care FRF și-a creat-o în ultima perioadă.

Totuși, Boloni ar putea fi deturnat din drumul său către echipa națională. O super-putere din campionatul francez l-a trecut pe lista scurtă.

Boloni, tot mai aproape de echipa națională

Contractul de selecționer al lui Mirel Rădoi s-a încheiat la finalul lunii noiembrie, iar de atunci, oficialii FRF s-au dat de ceasul morții pentru a-i găsi un înlocuitor. Primele variante luate în calcul pentru postul de antrenor al echipei naționale au fost nume grele din fotbalul românesc. Însă niciunul dintre Gică Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu nu a acceptat propunerea lui Răzvan Burleanu.

Într-un efort disperat de a-i găsi cât mai repede înlocuitor lui Mire Rădoi, pentru a mai spăla din imaginea și așa pătată a Federației, Răzvan Burleanu și Mhai Stoichiță au inclus cinci noi nume de tehnicieni pe listă: Adrian Mutu, Edward Iordănescu, Victor Pițurcă, Ladislau Boloni și Adrian Ursea. Ultimul dintre ei a ieșit rapid din calcule, având punctajul cel mai mic.

În ceea ce-i privește pe ceilalți patru antrenori rămași în cărți, doar unul singur nu a fost contactat până acum de FRF. Este vorba de Victor Pițurcă. În rest, Edi Iordănescu a recunoscut că discută des cu Mihai Stoichiță, Adrian Mutu s-a întâlnit cu oficialii FRF în Ajun, iar Ladislau Boloni a fost vizitat de Burleanu și de șeful antrenorilor la Nisa după Crăciun.

Adrian Mutu părea în pole-position în „lupta” pentru postul de selecționer, idee întărită și de gestul „Briliantului” care a pus în așteptare oferta de la Kisvarda. Însă lucrurile au căpătat o turnură neașteptată pe ultima sută de metri.

Ladislau Boloni este acum favoritul numărul 1 al oficialilor de la Casa Fotbalului. Antrenorul de 68 de ani este și el dornic să revină pe banca primei reprezentative, chiar dacă nu duce lipsă de oferte din partea unor cluburi.

Boloni a spus că va ajunge curând la București pentru negocierile adevărate.”, susțin apropiați ai antrenorului, potrivit Playsport.ro.

Acesta ar avea și alte avantantaje care le pot gâdila orgoliul oficialilor FRF. Este considerat un antrenor serios, cu un palmares foarte bun, iar numirea sa pe banca primei reprezentative ar reprezenta un plus de imagine pentru Federație.

E o personalitate puternică, are un palmares consistent, și prin aducerea și instalarea lui, Federația vrea să schimbe percepția asta cum că nu se lucrează serios. Boloni e un super-profesionist, iar cei care decid au nevoie să se asocieze cu un nume puternic. Burleanu și Stoichiță au realizat că lipsa rezultatelor și bâjbăiala asta cu numirea selecționerului au condus la o imagine șifonată, așa că Boloni a devenit principala țintă pentru ei”, susțin apropiați ai antrenorului.

Cine ar putea împiedica mutarea

Totuși, nu este exclus ca reputatul antrenor să fie deturnat din drumul său către echipa națională. AS Monaco l-a trecut pe lista scurtă, după demiterea Niko Kovac. În afara antrenorului român, oficialii echipei din Principat mai au în vedere alți trei antrenori: Philippe Clement, de la Club Brugge, Jesse March, ultima oară la Leipzig și Paulo Fonseca, fost la AS Roma, anunță jurnaliștii de la L’Equipe, scriu cei de la Fanatik.

Boloni a mai antrenat-o pe Monaco în urmă cu 15 ani, pentru o scurtă perioadă însă. 11 meciuri în intervalul iulie – octombrie 2006: 3 victorii, 1 egal, 7 eșecuri. În Franța le-a mai pregătit pe Nancy, Rennes și Lens.

Ladislau Boloni este antrenor liber de contract, după ce în primăvara anului trecut a fost dat afară de la Panathinaikos.

Urmăriți Impact.ro și pe