Serialul de succes The Crown, oprit de Netflix după moartea reginei. Coincidență stranie, la ce episod s-au terminat filmările

Ioana Bucur 11.09.2022, 18:13
Serialul de succes The Crown, oprit de Netflix după moartea reginei. Coincidență stranie, la ce episod s-au terminat filmările

Monarhia britanică a reprezentat mereu o sursă de inspirație pentru scenariști. În ultimii ani, publicul a fost cucerit de o producție ce a stârnit sentimente puternice și chiar revolta membrilor Familiei Regale. Producătorul executiv al proiectului a anunțat că serialul de succes „The Crown” a fost oprit de Netflix, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Printr-o coincidență stranie, la momentul suspendării filmărilor, se lucra la unul dintre cele mai importante episoade.

Filmările pentru The Crown, oprite după moartea Reginei

Joi, 8 septembrie 2022, reprezentanți ai Palatului Buckingham au anunțat, în mod oficial, moartea Reginei Elisabeta a II-a, punându-se punct astfel celei mai lungi domnii din istoria Regatului Unit.

Monarhul nu a fost doar conducătorul țării în șapte decenii de schimbări uriașe, un simbol al stabilității, echilibrului și devatotamentului total, dar și sursă de inspirație pentru industria filmului. A devenit personaj interpretat în filme și seriale de nume uriașe din cinematografie.

În ultimii ani, monarhia britanică a fost subiectul unui serial ce se bucură de un succes fabulos, fiind unul dintre cele mai vizionate, în întreaga lume, de pe o celebră platformă de streaming. Fiecare sezon a urmărit o anumită perioadă a domniei suveranei.

Serialul este o repovestire fictivă a istoriei Familiei Regale, începând cu moartea tatălui regretatei regine, George al VI-lea, în 1952.

Serialul de succes The Crown, oprit de Netflix după moartea reginei. Coincidență stranie, la ce episod s-au terminat filmările

„Este ca o scrisoare de dragoste față de Regină”

La scurt timp după moartea Reginei Elisabeta a II-a, producătorii serialului „The Crown” au anunțat că intenționează să oprească filmările pentru noul sezon, în semn de respect pentru monarh.

„The Crown (n.r.: Coroana) este ca o scrisoare de dragoste față de Regină. Nu am nimic de adăugat acum, doar tăcere și respect. Sper să oprim filmările pentru o perioadă din respect pentru Majestatea Sa”, a declarat Peter Morgan, producătorul executiv al serialului.

Un purtător de cuvânt al Netflix a confirmat ulterior că producția a fost suspendată. Nu se știe dacă premiera noului sezon, programată pentru luna noiembrie, va fi și ea amânată.

Printr-o coincidență bizară, se pare că la momentul opririi filmărilor, se lucra la ceea ce se anunță a fi unul dintre cele mai importante episoade din întregul serial – moartea Prințesei Diana, potrivit unor surse.

Trei actrițe au jucat sau vor juca rolul Reginei în The Crown. Claire Foy a interpretat rolul tinerei suverane în primele două sezoane. În sezoanele trei și patru, rolul a fost preluat de Olivia Coleman, în timp ce Imelda Staunton – poate cel mai bine cunoscută pentru rolul lui Dolores Umbridge în franciza Harry Potter – a devenit Regina Elisabeta a II-a pentru sezoanele cinci și șase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...