Serialul de succes The Crown, oprit de Netflix după moartea reginei. Coincidență stranie, la ce episod s-au terminat filmările

Ioana Bucur 11.09.2022, 18:13
Serialul de succes The Crown, oprit de Netflix după moartea reginei. Coincidență stranie, la ce episod s-au terminat filmările

Monarhia britanică a reprezentat mereu o sursă de inspirație pentru scenariști. În ultimii ani, publicul a fost cucerit de o producție ce a stârnit sentimente puternice și chiar revolta membrilor Familiei Regale. Producătorul executiv al proiectului a anunțat că serialul de succes „The Crown” a fost oprit de Netflix, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Printr-o coincidență stranie, la momentul suspendării filmărilor, se lucra la unul dintre cele mai importante episoade.

Filmările pentru The Crown, oprite după moartea Reginei

Joi, 8 septembrie 2022, reprezentanți ai Palatului Buckingham au anunțat, în mod oficial, moartea Reginei Elisabeta a II-a, punându-se punct astfel celei mai lungi domnii din istoria Regatului Unit.

Monarhul nu a fost doar conducătorul țării în șapte decenii de schimbări uriașe, un simbol al stabilității, echilibrului și devatotamentului total, dar și sursă de inspirație pentru industria filmului. A devenit personaj interpretat în filme și seriale de nume uriașe din cinematografie.

În ultimii ani, monarhia britanică a fost subiectul unui serial ce se bucură de un succes fabulos, fiind unul dintre cele mai vizionate, în întreaga lume, de pe o celebră platformă de streaming. Fiecare sezon a urmărit o anumită perioadă a domniei suveranei.

Serialul este o repovestire fictivă a istoriei Familiei Regale, începând cu moartea tatălui regretatei regine, George al VI-lea, în 1952.

Serialul de succes The Crown, oprit de Netflix după moartea reginei. Coincidență stranie, la ce episod s-au terminat filmările

„Este ca o scrisoare de dragoste față de Regină”

La scurt timp după moartea Reginei Elisabeta a II-a, producătorii serialului „The Crown” au anunțat că intenționează să oprească filmările pentru noul sezon, în semn de respect pentru monarh.

„The Crown (n.r.: Coroana) este ca o scrisoare de dragoste față de Regină. Nu am nimic de adăugat acum, doar tăcere și respect. Sper să oprim filmările pentru o perioadă din respect pentru Majestatea Sa”, a declarat Peter Morgan, producătorul executiv al serialului.

Un purtător de cuvânt al Netflix a confirmat ulterior că producția a fost suspendată. Nu se știe dacă premiera noului sezon, programată pentru luna noiembrie, va fi și ea amânată.

Printr-o coincidență bizară, se pare că la momentul opririi filmărilor, se lucra la ceea ce se anunță a fi unul dintre cele mai importante episoade din întregul serial – moartea Prințesei Diana, potrivit unor surse.

Trei actrițe au jucat sau vor juca rolul Reginei în The Crown. Claire Foy a interpretat rolul tinerei suverane în primele două sezoane. În sezoanele trei și patru, rolul a fost preluat de Olivia Coleman, în timp ce Imelda Staunton – poate cel mai bine cunoscută pentru rolul lui Dolores Umbridge în franciza Harry Potter – a devenit Regina Elisabeta a II-a pentru sezoanele cinci și șase.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...