Butonul secret de pe Netflix. Ce se întâmplă dacă îl apeși

Stan Filon 05.06.2022, 22:08
Butonul secret de pe Netflix. Ce se întâmplă dacă îl apeși

Netflix este cea mai mare platformă de streaming din lume, cu 220 de milioane de abonați pe tot globul. Ei bine, chiar dacă foarte mulți dintre noi avem cont Netflix, unii chiar și la bunica de la țară, nu mulți sunt cei care știu că aceasta ascunde mai multe setări secrete. Populara platformă are chiar și un buton secret, pe care dacă îl apeși, vei rămâne cu siguranță surprins.

Butonul secret de pe Netflix

O serie de funcții și instrumente puțin cunoscute fac mult mai ușor să răsfoiți conținutul Netflix și să găsiți următorul serial preferat. Iată cinci dintre aceste funcții secrete care te va ajuta să răsfoiești mult mai ușor Netflix-ul pentru a găsi seriale și documentare captivante. De-a lungul anilor, Netflix a creat o colecție impresionantă de conținut original pe care spectatorii să îl poată savura. Lista include seriale populare precum The Crown, Bridgerton și Stranger Things, dar și filme precum Don’t Look Up.

Deținerea unui televizor care poate reda conținut Ultra-HD (UHD) este un lucru bun și foarte de actualitate, dar să găsești filme sau seriale la acea rezoluție nu este întotdeauna ușor. Din fericire, pe Netflix, puteți căuta în mod specific conținutul său UHD tastând „4K” sau „HDR” în bara de căutare. Platforma vă va oferi o listă completă de seriale TV și filme disponibile în rezoluție 4K și, respectiv, HDR.

Butonul secret de pe Netflix
Butonul secret de pe Netflix

Secretele ascunse ale Netflix

Butonul „Play Something” permite Netflix să aleagă pentru tine ce ai putea să vizionezi. Este conceput pentru a vă scuti de căutări în zadar printre sute de nume de seriale și filme. Doar apăsați butonul secret și platforma vă va prezenta un serial sau un film care crede că vă va plăcea, pe baza a ceea ce ați vizionat înainte.

Puteți găsi butonul Play Something sub numele profilului dvs. după lansarea aplicației. Știți deja că puteți căuta lucruri pe care să le vizionați pe Netflix căutând numele unui serial sau al actorului dvs. preferat. Dar știați că algoritmii platformei pot sugera emisiuni și filme pe baza altor cuvinte cheie, mai obscure?

De exemplu, puteți căuta termeni precum „Olimpiade” sau persoane publice precum „Winston Churchill” pentru a vedea conținutul despre acel subiect sau persoana respectivă. Puteți, de asemenea, să restrângeți căutarea pentru a include anumite orașe sau chiar expresii precum „Plumb negru puternic” sau „Plumb puternic feminin”.

Iată ce comenzi rapide puteți folosi

Pentru a vedea alte genuri, faceți clic pe numele rândurilor de pe pagina de pornire din browser. Acest lucru va aduce o galerie completă de seriale TV și filme din acel gen. Dacă utilizați Netflix pe un computer sau laptop, puteți efectua anumite comenzi de redare cu următoarele comenzi rapide:

  • F vă va oferi ecran complet; Esc te va scoate din ea
  • PgDn se întrerupe, se va reda PgUp
  • Bara de spațiu se va întrerupe și se va reda
  • Shift + Săgeata dreapta va înainte rapid; Shift + Săgeata stânga se va derula înapoi
  • M ar trebui să activeze butonul de sunet, în funcție de computer
  • Omiteți introducerea: tasta „Enter”.
  • Pauză și redare: bară de spațiu/intrare
  • Omite 10 secunde: tastele săgeți stânga și dreapta
  • Numai pentru Playstation: apăsarea butonului „start” de pe controlerele Playstation în timp ce este selectat un titlu redă videoclipul direct, fără a vizualiza pagina cu detalii.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...