Serialul Dan Petrescu – FRF a ajuns la final. Neluțu Varga a spus ce va face în continuare antrenorul CFR Cluj

Andrei Cezar 20.12.2021, 14:56
Serialul Dan Petrescu – FRF a ajuns la final. Neluțu Varga a spus ce va face în continuare antrenorul CFR Cluj

Subiectul Dan Petrescu la echipa națională a ajuns la final. Neluțu Varga, patronul campioanei CFR Cluj, a tranșat discuția și a făcut anunțul așteptat de o țară întreagă, înainte ca tehnicianul de 53 de ani să își facă publică decizia.

Dan Petrescu nu merge la echipa națională. Anunțul făcut de patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga

După trei săptămâni de la discuțiile dintre Răzvan Burleanu, șeful FRF și Dan Petrescu, privind postul de selecționer al României, așteptarearea a luat sfârșit. „Bursucul” a refuzat oferta Federației de a prelua echipa națională și va continua pe banca vișiniilor.

„Am discutat. Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”, este declarația tranșanstă a lui Neluțu Varga, potrivit PlaySport.ro.

Petrescu și Varga s-au întâlnit în această dimineață, iar în urma ședinței „Bursucul” a primit interzis la echipa națională. Principalul impediment îl reprezintă clauza de 400.000 de euro pe care tehnicianul campioanei o are stipulată în contract, sumă pe care FRF nu este dispusă să o achite, potrivit președintelui Burleanu.

În plus, strategia de viitor a echipei din Gruia îl are în prim-plan pe Dan Petrescu. Datoriile din urmă s-au achitat, a mai rămas doar o restanță pe o lună, cantonamentul de iarnă a fost antamat la Valencia, în locația cerută de antrenor, iar staff-ul administrativ e pe punctul de a parafa deja două-trei transferuri spectaculoase de pe o listă agreată cu Petrescu.

Pe cale de consecință, ar fi fost complicat ca Neluțu Varga să îl lase renunțe atât de repede la antrenorul care a adunat pe banca ardelenilor 9 victorii la rând fără gol primit în ultimele 9 meciuri de Liga 1.

Adrian Mutu, noul selecționer?

Și cum varianta Dan Petrescu a picat, oficialilor FRF nu le-a mai rămas decât o singură opțiune pentru postul de selecționer: Adrian Mutu. Este foarte probabil ca „Briliantul” să fie noul antrenor al echipei naționale, fostul internațional având și câteva avantaje: este tânăr și se pliază din acest punct de vedere pe linia urmată de FRF în ultimii ani; este liber de contract; nu are pretenții financiare exagerate.

Mutu s-a aflat, săptămânile trecute, în negocieri cu cei de la Kisvarda, echipă aflată pe locul secund în campionatul Ungariei, însă „Brilinatul” a pus în „stand-by” oferta acestora până la comunicarea deciziei lui Dan Petrescu.

În urmă cu două săptămâni, Adrian Mutu a vorbit despre planurile pe care le are pentru echipa națională, în cazul în care va fi numit selecționer.

„Da, eu cred acest lucru (n.r. – întrebat dacă poate face o națională foarte bună cu actualii jucători). Antrenorul care va accepta acest post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”, a spus Mutu la GSP Live.

Urmăriți Impact.ro și pe