Becali a spus pe cine vrea la echipa națională. „Eu am spus Hagi şi Dan Petrescu”. Nu vrea să audă de Adrian Mutu

Andrei Cezar, Ștefan Olteanu 09.12.2021, 17:45
Becali a spus pe cine vrea la echipa națională. „Eu am spus Hagi şi Dan Petrescu”. Nu vrea să audă de Adrian Mutu

În așteptarea răspunsului lui Dan Petrescu în ceea ce privește venirea sa la echipa națională, FRF și-ar fi luat deja măsuri de siguranță în cazul unui refuz al „Bursucului” și este tentată să îl propună în funcția de selecționer pe Adrian Mutu. „Briliantul” nu este însă pe placul lui Gigi Becali, care a spus recent că în afară de Hagi și Petrescu nimeni nu ar fi potrivit să preia naționala.

Gigi Becali nu vrea să audă de Adi Mutu la echipa națională. „Eu am spus Hagi şi Dan Petrescu”

După plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională, Federația Română de Fotbal a purtat tratative cu mai multe nume grele din fotbalul românesc. Mai întâi, Răzvan Burleanu a discutat cu Gheorghe Hagi, însă „Regele” a refuzat oferta pe motiv că ar intra în incompatibilitate dacă ar accepta oferta FRF, dat fiind faptul că este acționar majoritar al clubului Farul Constanța.

Ulterior, șeful Federației, împreună cu Mihai Stoichiță, director tehnic al forului, au mers la Salonic pentru a-l convinge pe Răzvan Lucescu să preia naționala. S-au lovit însă și de refuzul acestuia, iar următoarea „mutare” a fost discuția de la Cluj cu Dan Petrescu.

„Bursucul” nu a dat până acum niciun răspuns și a promis că își va face publică decizia după data de 19 decembrie, când se va încheia ultima etapă a Ligii 1 din acest an. Se pare însă că ofcialii FRF intuiesc un răspuns negativ la lui Petrescu, așa că ar avea pregătită o nouă variantă: Adrian Mutu.

Acest lucru nu este însă pe placul lui Gigi Becali. Milionarul din Pipera este de părere că doar două nume îl pot înlocui pe Mirel Rădoi: Hagi și Petrescu, în condițiile în care FRF nu s-ar fi putut apropia de Cosmin Olăroiu și Mircea Lucescu.

„La fotbal, toată lumea e nebună, zici că ştiu toţi”

Nu mă bag eu, ce mă interesează pe mine? Eu am spus Hagi şi Dan Petrescu, la ceilalţi nu mă pricep. Sunt buni toţi. La fotbal, toată lumea e nebună, zici că ştiu toţi. Un singur lucru trebuie să ştie toţi, la fotbal e pe fapte.

Nu e pe vrăjeală. Singurii care au demonstrat, din ce e pe piaţă, sunt Hagi şi Petrescu. Mai sunt Lucescu sau Olăroiu, dar nu te atingi”, a spus Gigi Becali, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Adrian Mutu s-a despărțit de FCU Criova pe 5 octombrie și de atunci este liber de contract. În urmă cu câteva zile, „Briliantul” a fost văzut în tribune la meciul dintre Kisvarda și MOL Fehervar din campionatul Ungariei și, potrivit presei din țara vecină, fostul internațional român ar fi purtat negocieri cu oficialii lui Kisvarda, formație aflată pe locul 2 în clasament.

Dacă ar veni la echipa națională, Mutu ar urma o traiectorie asemănătoare cu cea a lui Mirel Rădoi. La fel ca Rădoi și „Briliantul” a fost selecționer al României U21 înainte de a face pasul către prima reprezentativă.

Urmăriți Impact.ro și pe