Serghei Niculescu Mizil spune că nu înțelege logica legii pregătite de aleșii poporului pe tema eventualei eliminări a persoanelor publice din mediatizarea jocurilor de noroc. La cei 68 de ani săi, fiul lui Paul Niculescu Mizil, fostul cunoscut nomenclaturist din ierarhia Partidului Comunist Român, nu vede cu ochi buni acest demers.
„În primul rând, mă întreb și vă întreb și pe dumneavoastră și pe toți ceilalți, cum stabilesc parlamentarii noștri ce este sau ce nu este o vedetă? Am căutat o explicație în ultimele zile în această lege, fără să o fi găsit. Eu, spre exemplu, nu mă consider o vedetă. Nici pomeneală! Mă consider doar o persoană cunoscută de oamenii simpli, cei de pe stradă! Unii oameni mă apreciază, alții nu! Știu câteva persoane care nu mă apreciază. Un Gabriel Liiceanu, un Mircea Cărătrescu sau un Horia Roman Patapievici, spre exemplu! Dar știu și câteva persoane care au o altă părere!”, afirmă Serghei Mizil pentru IMPACT.RO.
Folosește ca argument al notorietății sale faptul că a apărut la câteva emisiuni de televiziune în anii de după evenimentele 1989, dar și faptul că generația mai tânără îl știe de pe anumite rețele de socializare, acolo unde a reușit să-și facă un nume în ciuda vârstei sale.
Sergei Mizil este de părere că posibila lege care privește jocurile de noroc lovește în primul rând în interesele comune, dar și în buget. „Statul român câștigă anual sume importante din industria jocurilor de noroc. Dacă el schimbă foaia, s-o facă măcar inteligent! Din câte știu, în industrie sunt implicați doar particulari, companii private. În niciun caz statul român, care așteaptă doar să-i vină banii! Pe de altă parte, eu mă gândesc că am putea discuta despre o anumită discriminare dacă vedetele, cum le numesc ei, ar urma să fie eliminate din joc.
De ce vedetele să nu fie acceptate, iar oamenii simpli, da?! Pe ce temei? Nu mai spun că regula asta, care mi se de-a dreptul idioată, nu se aplică nicăieri în altă parte. E o imbecilitate! Pe cine vor ei să pună pe afiș? Pe Klaus Iohannis? Cine ar juca pe mâna lui Klaus Iohannis, stau și mă întreb?!”, încearcă el să găsească răspunsul la o serie de ipoteze pe tema viitoarei legi.
Serghei Mizil consideră că amestecul statului în acest domeniu, sub forma noii legi care a trecut deja de Senat, camera superioară a Parlamentului, va avea efecte dintre cele mai nocive.
„Statul ar trebui să vadă în primul rând cum reușește să construiască spitale și școli, să dea salariile și pensiile la timp, și apoi eventual să mai privească și spre alte lucruri. Dar sunt mulți acolo, la vârf, care cum aud ceva mârâieturi de afară, le și halesc în câteva secunde, fără a sta să-și pună întrebarea dacă e bună sau nu povestea și pentru noi. Vrem să fie totul ca afară, dar cum poți să compari salarii de 3.000 de euro cu unele de 300 de euro și apoi să ai tot felul de pretenții absurde?!”.
El a precizat la finalul discuției că va lua o decizie pe tema asta în ceea ce-l privește atunci când legea va ratificată și publicată oficial, Serghei Mizil colaborând în prezent cu una dintre firmele private care funcționează în industria jocurilor de noroc.