Amatorii de „păcănele”, luați în vizor. Legea care schimbă modul de funcționare al cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc, e oficial

Badea Violeta 28.11.2022, 19:24
Amatorii de „păcănele”, luați în vizor. Legea care schimbă modul de funcționare al cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc, e oficial

Anunț important pentru amatorii de „păcănele”! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni, pe data de 28 noiembrie, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, informează Administraţia Prezidenţială. Iată ce se va întâmpla de acum înainte în cazinouri și în sălile de jocuri de noroc!

Reguli noi în cazinouri și în sălile de jocuri de noroc

Legea care introduce obligativitatea existenței unor baze de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc a fost promulgată luni, pe data de 28 noiembrie, de preşedintele Klaus Iohannis.

Aceasta prevede „introducerea obligaţiei organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui şi a ţine la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile şi de a ţine evidenţa în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc”.

Citește și Cum a rămas un ieșean fără 16.000 de lei câștigați la jocuri de noroc. S-a bucurat de ei doar câteva ore!

Legea care cere salilor de jocuri de noroc sa faca liste cu jucatorii a fost promulgata de Klaus Iohannis
Legea care cere salilor de jocuri de noroc sa faca liste cu jucatorii a fost promulgata de Klaus Iohannis

Cum a reacționat Florin Roman, inițiatorul acestui proiect de lege

Deputatul PNL Florin Roman este cel care a inițiat acest act normativ. Așa cum am precizat și mai sus, legea va obliga sălile de jocuri de noroc să ţină evidenţa, electronic, a celor care calcă pragul cazinourilor.

„Astăzi a mai trecut o lege importantă prin Parlament, pe care am iniţiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenţi de păcănele pot fi opriţi sa îşi facă praf viaţa.

Şi părinţilor să îşi poata proteja copiii de acest drog.”, a scris Florin Roman, pe pagina sa oficială de Faceboook, după adoptarea iniţiativei de către Camera Deputaţilor, pe 31 octombrie.

Citește și Lupta cu dependența de jocuri de noroc devine acerbă. Se cere interzicerea reclamelor și a păcănelelor în jurul școlilor sau bisericilor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...