Serghei Lavrov, atac dur la UE. „A devenit agresivă și belicoasă”

Beatrice Dumitru 13.05.2022, 15:35
Serghei Lavrov, atac dur la UE. „A devenit agresivă și belicoasă”

Rusia a fost pedepsită de Uniunea Europeană pentru că a invadat Ucraina și a dictat sancțiuni fără precedent împotriva acesteia, care au afectat economia și au izolat țara. De asemenea, a oferit Ucrainei ajutor militar stârnind furia Moscovei, care acuză blocul comunitar că a devenit un actor „agresiv și belicos”.

Ce spune Serghei Lavrov despre UE

Înainte ca șeful UE pentru Afaceri Externe Josep Borrell să anunțe că blocul comuinitar va oferi Ucrainei încă 500 de milioane de euro pentru a cumpăra arme grele pentru a lupta împotriva invaziei Moscovei, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a atacat dur Uniunea Europeană.

Serghei Lavrov a acuzat Uniunea Europeană, în timpul unei vizite în capitala Tadjikistanului, că a devenit un actor „agresiv și belicos” pe fondul războiului Rusiei din Ucraina și a adăugat că se îndoiește că dorința Kievului de a face parte din blocul comunitar este „inofensivă”, notează Euroenews.

Serghei Lavrov, atac dur la UE. „A devenit agresivă și belicoasă”
Uniunea Europeană a pedepsit Rusia pentru invadarea Ucrainei.

UE a evoluat de la o platformă economică constructivă, așa cum a fost creată, la un jucător agresiv și belicos care își manifestă deja ambițiile mult dincolo de continentul european”, a spus Serghei Lavrov.

Ministrul rus acuză europenii

Mai mult, ministrul rus i-a acuzat pe europeni că se grăbesc „exact pe calea pe care NATO a trasat-o deja, confirmând astfel tendința de fuziune cu alianța nord-atlantică și va servi, de fapt, drept anexă a acesteia”.

Moscova consideră NATO o „amenințare existențială” și și-a justificat războiul din Ucraina din cauza extinderii alianței pe flancul estic. Liderii Finlandei au cerut, oficial, ca țara să adere la NATO „fără întârziere”, iar Suedia ar putea face același lucru în zilele următoare.

Moscova atacă Uniunea Europeană și din cauza sancțiunilor fără precedent impuse Rusiei în urma războiului declanșat în Ucraina, pe 24 februarie. Blocul comunitar a pregătit și al șaselea pachet de sancțiuni, care include interzicerea importurilor de petrol rusesc, însă nu toate statele membre îl susțin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...