Şerban Huidu împlineşte 46 de ani. De la succesul uriaş al emisiunii Cronica Cârcotaşilor, la ruptura de Găinuşă

Andra Daoud 16.07.2022, 07:00

Şerban Huidu împlineşte 46 de ani pe 16 iulie. Prezentatorul care a devenit cunoscut odată cu emisiunea „Cronica Cârcotașilor” a trecut în ultimii ani prin evenimente care l-au determinat să se retragă din postura de prezentator și să rămână în postura de producător. Anul acesta, emisiunea de la Prima a început cel de-al 45-lea sezon și a împlinit 21 de ani de când se află pe post. Cum a ajuns emisiunea să aibă atâta succes și cum s-a produs ruptura de Mihai Găinușă, colegul său de platou.

Șerban Huidu împlinește 46 de ani astăzi

Șerban Huidu își sărbătorește astăzi, 16 iulie, ziua de naștere. Celebrul prezentator TV și-a început cariera în urmă cu mai bine de 20 de ani, a fost realizator de radio și televiziune și producător TV. Cea mai mare notorietate i-a adus-o însă emisiunea pe care a prezentat-o la Prima TV ani la rând și pe care încă o mai produce, „Cronica Cârcotașilor”.

Huidu a absolvit ASE-ul, însă nu a profesat niciodată în domeniul economic. Încă din facultate și-a dat seama că pasiunea lui este mass-media și s-a angajat la un post de radio din București. În 1997 a început emisiunea „Cronica Cârcotașului”, la Radio 21. Era un pamflet la adresa politicienilor vremii, care a prins la ascultători.

În anul 2000, emisiunea s-a mutat la TV, la Prima TV, mai exact. Lui Șerban Huidu i s-a alăturat Mihai Găinușă, iar din 2001 emisiunea și-a schimbat numele în „Cronica Cârcotașilor”, așa cum o știm și în prezent. Emisiunea a rămas însă și pe radio, iar în 2003 s-a mutat de la Radio 21 la Kiss FM, unde s-a bucurat de succes.

Accidentul de la schi și accidentul de mașină

Șerban Huidu împlinește 46 de ani astăzi și, pe lângă succesului cu emisiunea, a avut parte și de câteva evenimente nefericite de-a lungul timpului. Viața și cariera lui Șerban Huidu s-au schimbat radical, în urma a două episoade nefericite.

La finalul anului 2010, aflat la schi în stațiunea Innsbruck din Austria, Huidu a suferit un accident pe pârtie, în urma căruia a ajuns în stare gravă la spital, cu hemoragie craniană. Și-a revenit treptat, însă în anul următor, un alt incident nefericit avea să îl aducă în atenția presei, dar și a autorităților.

Pe 16 octombrie 2011, Șerban Huidu a provocat un accident rutier pe DN 1, în zona localității Timișu de Sus din județul Brașov. Trei oameni și-au pierdut viața atunci, iar Șerban Huidu a fost anchetat pentru ucidere din culpă. Cu doi ani în urmă, în aproximativ aceeași zonă, prezentatorul efectuase o depășire nepermisă, în urma căreia rămăsese fără permisul de conducere timp de o lună.

În urma procesului, instanța de judecată l-a condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare, după ce inițial fusese condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare, Rudele victimelor au făcut apel și pedeapsa i-a fost mărită, adăugându-se și interdicția de a conduce pe drumurile publice, timp de 6 ani de la pronunțarea sentinței.

Serban Huidu implineste 46 de ani. De la succesul urias al emisiunii Cronica Carcotasilor, la ruptura de Gainusa
Serban Huidu si Mihai Gainusa, in perioada in care prezentau Cronica Carcotasilor

Șerban Huidu împlinește 46 de ani. Ruptura dintre el și Mihai Găinușă

Șerban Huidu și Mihai Găinușă au prezentat emisiunea „Cronica Cârcotașilor” vreme de mai bine de un deceniu, mai exact până când Huidu a fost implicat în accidentul de pe Valea Prahovei. Atunci, numele său a început să fie asociat cu accidentul mortal pe care l-a provocat, iar Huidu a decis că este momentul să se retragă de pe sticlă și să rămână în spatele camerelor de luat vederi, în calitate de producător.

Emisiunea a continuat, având alți prezentatori. Inițial, „bebelușa” Oana Ioniță i-a luat locul lui Șerban Huidu la masa prezentatorilor pentru o perioadă. Apoi, „Cronica” a fost prezentată de Mihai Găinușă și Codruț Kegheș, alias „Dezbrăcatu”. Trei ani mai târziu, cei doi s-ar fi certat cu Huidu și au plecat de la cârma emisiunii.

Șerban Huidu a revenit în calitate de prezentator în 2014, alături de Codruț Kegheș, însă conflictul cu Mihai Găinușă nu s-a stins nici până în prezent. După doi ani, Huidu s-a retras din nou de pe sticlă, de data aceasta definitiv, spune el. La începutul acestui an, în contextul începerii celui de-al 45-lea sezon al emisiunii, Șerban Huidu declara pentru playtech.ro:

„Prezența mea nu mai e necesară, de ceva vreme. Rămân doar omul din spatele camerei. În plus, există o serie de probleme complicate legate de numele meu, care nu au fost uitate și care cel mai probabil nu vor fi niciodată uitate!

Cât despre o eventuală împăcare cu Mihai Găinușă, Șerban Huidu a declarat pentru aceeași sursă:

„În urmă cu doi ani, când am aniversat 20 de ani de emisiune, am încercat să ne bucurăm cu toții, cei care am lucrat la această emisiune cândva, în diverse moduri. Personal, l-am sunat pe Mihai Găinușă de cel puțin zece ori. Mi-ar fi plăcut să mai prezinte o dată în plus emisiunea. Nu mi-a răspuns însă niciodată, la niciun apel de-al meu! Ca atare, nimic pe tema asta nu cred că mai ține de mine!”

Urmăriți Impact.ro și pe