Semnul distinctiv pe care îl vor avea produsele româneşti în magazine. Anunţul făcut de ministrul Agriculturii

Stan Filon 09.12.2021, 11:13
Semnul distinctiv pe care îl vor avea produsele româneşti în magazine. Anunţul făcut de ministrul Agriculturii

Vin vești bune de la Ministerul Agriculturii pentru producătorii din România! Astfel, s-a aflat că românii nu vor mai fi nevoiți să cerceteze prea mult ambalajele produselor din magazine pentru a vedea dacă sunt sau nu produse în România, deoarece vor vedea imediat! În plus, oficialii de la Ministerul Agriculturii anunță și că pot ajuta producătorii din România să își vândă mai bine marfa, chiar dacă aceste măsuri s-ar putea să îi întristeze pe cumpărătorii români.

Produsele românești din magazine vor avea un semn distinctiv

Așadar, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost invitat la o televiziune din România, unde a vorbit despre proiectele pe care dorește să le implementeze la instituția pe care o conduce. Ministrul dorește în primul rând să-i ajute pe români să vadă imediat alimentele produsele în România. Acesta a spus că produsele autohtone din magazine vor avea un simbol specific, care va garanta faptul că acel aliment provine din România.

În plus, ministrul a mai spus și că Ministerul condus de el se poate interveni pentru a tempera creșterea prețurilor produselor agroalimentare prin două mecanisme. Unul dintre ele nu îi va bucura pe români, deoarece s-ar putea ca prețurile alimentelor din import să crească, în următoarea perioadă.

Produsele romanesti din magazine vor avea un semn distinctiv 
Produsele romanesti din magazine vor avea un semn distinctiv. Foto: Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii

Ce planuri are Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii

Astfel, prima măsura prin care poate interveni Ministerul Agriculturii este cea lansată de Liviu Dragnea! Mai exact, continuarea programului de stimulare a producției de tomate românești, prin Programul Tomata. „Ne uităm în balanța comercială și vedem că importăm destul de multe tomate în continuare, din țări care nu au alte condiții decât are România și atunci trebuie să stimulăm producătorul”, a declarat ministrul la Digi 24.

A doua modalitate de intervenție este întețirea controalelor încrucișate, efectuate împreună cu Inspectoratul General al Poliției și cu Direcția Vămilor, pentru depistarea importurilor ilegale de fructe și legume, care fac ca prețul acestora să fie mult mai mic decât cel al produselor românești. „Foarte mulți producători reclamă prețul mic cu care produsele din import ajung în piața din România, facându-i pe producătorii români necompetitivi. Suspiciunea este că importul nu este fiscalizat, că factura dispare din înregistrările contabile”, a spus ministrul.

O altă abordare a lui Chesnoiu pentru reorganizarea ministerului este acordarea unei atenții sporite Direcției generale de inspecții de stat. Aceasta își va intensifica eforturile pentru verificarea calității și a trasabilității produselor care ajung în magazinele din România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...