Semnificația florilor. Ce mesaj transmiți, de fapt, atunci când oferi trandafiri roz

Iancu Andreea 12.10.2020, 14:48
Semnificația florilor. Ce mesaj transmiți, de fapt, atunci când oferi trandafiri roz

Florile reprezintă un dar gingaș, elegant și totodată plin de mesaj. În funcție de tipul de flori pe care alegi să îl dăruiești, poți transmite mai multe feluri de sentimente. Este important să cunoști semnificația florilor și culorilor acestora pentru a putea transforma gestul tău în unul plin de însemnătate. Află în rândurile următoare ce reprezintă majoritatea florilor și ce mesaj poți transmite când oferi, de exemplu, trandafiri roz.

Ce semnifică oferirea trandafirilor

Atunci când ne gândim să exprimăm sentimentele de iubire, alegem adesea trandafirii. O floare extrem de pasională, mai ales în nuanțe de roșu, trandafirul este mesagerul îndrăgostiților. El reprezintă un simbol al dragostei si pasiunii încă din Grecia Antică, dar și în timpul Imperiului Roman. Pe atunci, trandafirii erau asociați cu zeițele dragostei, Afrodita și Venus. Totuși, în funcție de culoarea sa, trandafirul poate transmite și alte sentimente.

Trandafirii albi sunt un simbol al inocenței și purității, fiind adesea utilizați în buchetul miresei. Pe de altă parte, un buchet de trandafiri albi poate transmite un mesaj plin de respect și un omagiu adus celui care îl primește. Eleganți și extrem de frumoși, trandafirii albi sunt asociați cu iubirea pură și căsătoria, dar și recunoștința.

Trandafirii roșii nu lipsesc din buchetul celor care își doresc să exprime dragostea. Aceștia exprimă adesea „Te iubesc” și sunt ideali la aniversarea căsătoriei, de ziua de naștere a soției sau de Ziua Îndrăgostiților.

Trandafirii, un simbol al dragostei Foto - Pexels
Trandafirii, un simbol al dragostei
Foto – Pexels

Trandafirii galbeni sunt o modalitate de a exprima bucuria. Aceștia sunt un simbol al prieteniei și pot fi oferiți cu ușurință pentru a aduce căldură și optimism cuiva drag. De asemenea, un buchet de trandafiri galbeni poate fi un gest de mulțumire, exprimând bucurie și apreciere.

Trandafirii roz pot simboliza recunoștința, aprecierea și admirația față de cea care îi primește. Un gest de mulțumire merge de minune alături de un buchet de trandafiri roz, care vor face cu siguranță ziua mai bună unei doamne sau domnișoare. De asemenea, trandafirii roz pot fi oferiți cu succes și la începutul unei relații, exprimând afecțiune.

Semnificația florilor. Ce mesaj transmiți în funcție de tipul de floare Foto - Pexels
Semnificația florilor. Ce mesaj transmiți în funcție de tipul de floare
Foto – Pexels

Ce flori poți oferi în funcție de mesajul pe care vrei să îl transmiți

Pe lângă trandafiri, florile se regăsesc într-o mulțime de culori și forme, ascunzând diferite semnificații. În funcție de mesajul pe care îți dorești să îl exprimi, poți opta pentru un buchet diferit. Iată câteva dintre florile cele mai bogate în sentimente, pe care să le dăruiești la următoarea ocazie specială.

Orhideea este încă din timpuri străvechi asociată cu fertilitatea, virilitatea și sexualitatea. Cu un aspect delicat și rafinat, exprimând mister și lux, floarea de orhidee poate simboliza iubirea, frumusețea, dar și o mulțime de alte sentimente în funcție de culoarea sa. O orhidee albastră poate semnifica raritatea, în timp ce o orhidee roșie va exprima curajul. De asemenea, un dar cu o orhidee roz va semnifica feminitatea, iar o orhidee violet va fi un gest de admirație și respect. Albul, ca și în cadrul trandafirilor, reprezintă inocența, puritatea și eleganța.

Calele sunt adesea prezente în buchetul miresei pentru se consideră că aduc noroc în căsătorie. De asemenea, aceste flori au o eleganță aparte. Puritatea poate fi exprimată printr-un buchet de cale albe, în timp ce calele galbene exprimă recunoștința. Calele roz sau cele roșii semnifică apreciere și romantism, dar și curaj. Deși mai rar utilizate, mai degrabă asociate cu buchetele nonconformiste, calele negre sunt un simbol al eleganței și misterului.

Bujorul semnifică onoarea, bogăția, sentimentele de dragoste și frumusețea. Tot mai des prezent și în buchetul de nuntă, bujorul este emblema oficială a Chinei și este apreciat în cadrul mai multor sărbători și tradiții. Oferirea unui buchet de bujori roz simbolizează romantismul, în timp ce bujorii albi semnifică intimitatea. Dacă dorim să exprimăm onoarea și respectul, trebuie să optăm pentru buchetul de bujori roșii.

Bujorul, un simbol important al Chinei Foto - Pexels
Bujorul, un simbol important al Chinei
Foto – Pexels

Crinul este un simbol al regalității. De asemenea, această floare semnifică și maternitatea și fertilitatea, dar și puritatea sau pasiunea. Totodată, fiind un simbol al renașterii, crinul este adesea integrat în buchetul oferit cu ocazia pierderii cuiva. Astfel, crinii albi semnifică puritatea, în timp ce un buchet de crini galbeni va fi ideal pentru a exprima recunoștința. Dacă oferim crini roz transmitem un mesaj de prosperitate și abundență, în timp ce pasiunea poate fi exprimată printr-un buchet de crini roșii.

Hortensia este floarea ce se dăruiește adesea pentru aniversarea de patru ani de la căsătorie. În funcție de culoare, buchetul de hortensii poate exprima recunoștință și onestitate, dar și frumusețe sau prosperitate.

Alege hortensii roz pentru a transmite mai bine emoțiile, în timp ce iertarea poate fi obținută printr-un buchet de hortensii albastre. Hortensiile albe exprimă lauda, în timp ce hortensiile violet semnifică înțelegerea.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...