Flori care dau energie pozitivă – 8 plante care îți fac ziua cât se poate de bună

Daria Petrescu 10.10.2020, 10:13
Flori care dau energie pozitivă – 8 plante care îți fac ziua cât se poate de bună

Se spune că atunci când vrem să construim o locuință, nu trebuie să ținem cont doar de design, ci și de felul în care amenajăm încăperile. Starea de spirit pe care o ai atunci când intri într-o cameră este extrem de importantă. Pentru asta, câteva flori la ghiveci îți poate îmbunătăți starea de spirit. Dacă sunteți în pană de idei, iată care sunt cele opt plante care vă fac ziua cât se poate de bună.

Dracaena sanderiana

Dracaela sanderiană mai este numită și „bambusul noroc”. Este una dintre cele mai alese plante pentru camera. Pentru ca aceasta să reziste, este bine să o pui in recipiente de sticla transparenta si mereu sa aiba apa curate.

Bambusul atrage energie, noroc și reprezintă longevitatea. Poti sa ornezi vaza cu decoruri speciale, care sa-ti infrumuseteze ambientul locuintei. Această planta poate supravieţui în condiţii de interior. Este important să fie plasat, astfel încât să nu fie în bătaia razelor de soare, care-i pot arde frunzele.

Feriga

Feriga se așează cât mai aproape de fereastră, pentru a avea parte de cat mai multa lumina naturala. Este o planta care reține poluarea și este recunoscută pentru atribuțiile sale Feng Shui. Planta trebuie udată de câte ori este nevoie pentru ca pământul să fie permanent umed.

Crassula

Această planta mai este cunoscuta si sub denumirea de arbore de jad.  Specialistii în Feng Shui spun despre ea ca aduce buna dispozitie intr-o casa. Așa că, nu ezitați să vă înfrumusețați locuința cu o astfel de floare.

Ficusul

Acesta este capabil de a prelucra si de a neutraliza substante poluante ca benzenul, amoniacul sau tricloretilena. Planta de ficus, ce exista in peste 800 de specii. De asemenea, el este un purificator al aerului. Este o planta viguroasă cu Frunze mari în formă de eclipse. Frunzele sunt verzi, dar pot da spre o tentă de galben.

Jasminul sau iasomia

Se spune că Jasmina sau iasomia este un afrodisiac foarte puternic. Această planta atrage banii si iubirea. Iasomia  are un parfum extraordinar să in plus are proprietati de calmant.

Zambila

Dacă îți plantezi o zambilă în ghiveci amplasează-o în apropierea unei ferestre orientate spre sud. Mirosul său dulce și plăcut ajută la calmarea unei minți stresate și îți completează energia pozitivă. Are un miros minunat și aduce un plus de magie. În cazu în care vrei să plantezi această floare în grădină, este bine să o faci puse în nord, est sau nord-est. Zambila aduce pace și armonie în casele voastre.

Zambila
Zambila

 

Rozmarin

Rozmarinul este o plantă de ghiveci care se întreține foarte ușor și nu trebuie udată prea des. Acest lucru îi poate fi dăunător. Mirosul de rozmarin poate să reducă oboseala, să lupte împotriva anxietății și tratează insomnia. Pe vremuri, femeile ardeau crenguțe de rozmarin pentru a înlătura energiile negative din gospodărie.

Aloe Vera

Aloe Vera este una dintre cele mai apreciate plante. Se spune că dacă o ai în casă, norocul și bunăstarea sunt de partea ta. De asemenea, poate fi folosită și în tratamente pentru răni, probleme de digestie și diabet. Aloe Vera nu tolerează apa stătătoare, deci asigură-te că are drenaj corespunzător.

Urmăriți Impact.ro și pe