Semnal de alarmă pentru Simona Halep. ”Poate nu mai are motivație”. Un mare campion explică ce trebuie să facă românca

Andrei Cezar, Alexandra Chiric 31.08.2021, 15:27
Semnal de alarmă pentru Simona Halep. ”Poate nu mai are motivație”. Un mare campion explică ce trebuie să facă românca

Simona Halep s-a calificat în turul doi  la US Open după un meci câștigat în două seturi contra Camilei Jorgi scor 6-4, 7-6(3). Înainte de prima partidă de la Flushing Meadows, sportiva română a primit câteva sfaturi prețioase de la un mare campion.

Fostul tenismen suedez, Mats Wilander a explicat ce ar trebui să schimbe sportiva română pentru a reuși să câștige al treilea ei titlu de mare șlem din carieră, după Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019.

Semnal de alarmă pentru Simona Halep. Mats Wilander: ”Poate nu mai are motivație

După victoria cu Camila Giorgi, Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) va juca în turul doi la US Open împotriva jucătoarei slovace Kristina Kucova (31 de ani, 111 WTA). Chiar dacă viitoarea adversară a Simonei este o tenismenă cu rezultate modeste, având doar un singur turneu câștigat (Praga, în 2020), fostul lider WTA trebuie să rămână concentrat pentru a se putea impune.

De altfel, în opinia lui Mats Wilander, pentru a reuși să câștige US Open, Simona trebuie să schimbe atât factorul mental cât și cel tactic.

Cred că pentru Simona e o situație în care, evident, din punct de vedere fizic, trebuie să fie bine. Acesta e primul lucru care contează. E posibil, desigur, să fie bine, dar n-avem de unde să știm dacă va reveni la același nivel.

Chiar nu știi niciodată dacă te vei întoarce la forma din trecut, iar în același timp, cred că acesta e momentul cheie din cariera unei jucătoare. După ce câștigă câteva Grand Slam-uri, când devine numărul 1 mondial, poate că motivația sa nu mai e la fel de puternică, așa cum era înainte.”, a spus Wilander, citat de adevarul.ro.

Fostul mare tenismen suedez l-a dat drept exemplu pe Roger Federer, care a fost nevoit să își schimbe stilul de joc pentru a se impune la Wimbledon și Australian Open.

Acesta e momentul în care trebuie să începi să-ți schimbi jocul. Trebuie să începi să găsești alte modalități de a te motiva, de a câștiga meciuri de tenis. Cred că am văzut asta la Roger Federer.

Dintr-o dată, Roger Federer venea mai des la fileu, lovea mai multe backhand-uri cu efect de top spin, stătea mai aproape de linia de fund și așa a reușit să câștige Wimbledon încă o dată, și Australian Open de două ori, împotriva lui Marian Cilic și Rafael Nadal. Toată lumea care a văzut asta a zis: Oh, Doamne! E un jucător complet diferit! Roger Federer e mult mai agresiv, e mult mai dur.”, a adăugat fostul jucător de tenis suedez.

Semnal de alarma pentru Simona Halep. ”Poate nu mai are motivație”. Un mare campion explica ce trebuie sa faca romanca
Semnal de alarma pentru Simona Halep. ”Poate nu mai are motivație”. Un mare campion explica ce trebuie sa faca romanca

”Câștigarea unui Grand Slam nu cred că este o motivație suficient de puternică pentru Simona Halep”

Mats Wilander îi oferă Simonei o altă perspectivă de joc în vederea obținerii unor rezultate foarte bune pe viitor. Fostul tenismen consideră că un titlu de mare șlem nu reprezintă cu adevărat o motivație pentru sportiva română și îi propune să abordeze meciurile într-un mod distractiv pentru a avea succes.

E vorba despre motivație. În cazul ei, motivația nu cred că poate fi câștigarea unui alt Grand Slam. Câștigarea unui alt Grand Slam nu cred că îi oferă o motivație suficient de puternică. E un obiectiv materialist, care nu o va aprinde.

Cred că trebuie să fie vorba despre o schimbare de tactică, un stil diferit și puțin mai agresiv și, cumva, să existe mai multă distracție în timp ce încearcă să câștige meciuri. Asta ar trebui să țintească decât să fie vizată doar câștigarea unui alt Grand Slam”, a mai spus Mats Wilander.

Urmăriți Impact.ro și pe