Şeful IŞJ Timiş, revoltat din cauza stării școlilor înainte de începerea noului an: „Mă aşteptam la o reacţie mult mai rapidă a autorităţilor şcolare”

Elena Avramescu 01.09.2021, 14:40
Şeful IŞJ Timiş, revoltat din cauza stării școlilor înainte de începerea noului an: „Mă aşteptam la o reacţie mult mai rapidă a autorităţilor şcolare”

Marin Popescu, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, a spus că este extrem de nemulţumit de starea infrastructurii şcolare în pragul deschiderii noului an de învăţământ preuniversitar, precum şi de reacţia lentă a autorităţilor şcolare.

Şeful IŞJ Timiş, revoltat din cauza stării școlilor înainte de începerea noului an

Şeful IŞJ Timiş a mai mărturisit că a demarat, începând de miercuri, mai ales controale tematice pentru următoarele opt zile, care să verifice ultimele pregătiri din şcoli.

Din perspectiva infrastructurii, nu sunt mulţumit de cum începe noul an şcolar, pentru că mă aşteptam la o reacţie mult mai rapidă a autorităţilor şcolare; suntem în aceeaşi situaţie, că ne prinde noul an nepregătiţi.

De astăzi, pentru opt zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi toţi inspectorii şcolari semnează o tematică de control privind modul în care sunt pregătite unităţile de învăţământ pentru noul an şcolar, privind mai multe aspecte, între care măsurile medico-sanitare în contextul combaterii pandemiei, efectuarea igienizărilor sau a dezinsecţiilor spaţiilor de învăţământ şi a mijloacelor de transport şcolare, asigurarea pazei şi a protecţiei şcolilor, a declarat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

Seful ISJ Timis, revoltat din cauza starii scolilor inainte de inceperea noului an
Seful ISJ Timis, revoltat din cauza starii scolilor inainte de inceperea noului an

Marin Popescu a mai menționat faptul că a crescut numărul unităţilor de învăţământ care au obţinut aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu şi a scăzut numărul celor care nu au primit autorizaţie sanitară de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Potrivit informării ISU Banat, 87 de clădiri în care se desfăşoară activitatea de învăţământ sunt autorizate, 88 sunt neautorizate, iar 784 nu au nevoie de autorizare, fiind clădiri noi, concepute astfel încât să ofere siguranţă şi securitate la incendii. În afară de aceste clădiri în care se desfăşoară activitate didactică, mai sunt clădiri conexe, din care 51 sunt autorizate, 60 sunt neautorizate şi 123 nu fac obiectul autorizării, a spus Marin Popescu.

În plus, 14 unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, dintre care şapte sunt şcoli gimnaziale, patru sunt grădiniţe şi trei licee din Timişoara. În şcolile gimnaziale menţionate, grupurile sanitare sunt insuficiente.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...