Șeful Gărzii de Mediu, despre problema colegei sale de partid, Clotilde Armand, cu gunoaiele: ”Trebuie să pornim cu colectare selectivă de la persoana fizică”

Ana Anitoiu 19.07.2021, 23:47
Șeful Gărzii de Mediu, despre problema colegei sale de partid, Clotilde Armand, cu gunoaiele: ”Trebuie să pornim cu colectare selectivă de la persoana fizică”

Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, și-a spus opinia cu privire la problema colegei sale de partid, Clotilde Armand, cu gunoaiele din Sectorul 1, unde ea este primar. Din punctul său de vedere, trebuie să se înceapă cu o colectare selectivă a deșeurilor la nivelul persoanei fizice.

Șeful Gărzii de Mediu, despre problema gunoaielor din Sectorul 1

Conform lui Octavian Berceanu, problema gunoaielor din Sectorul 1 nu este nici pe departe rezolvată. Șeful Gărzii Naționale de Mediu a spus că există o diferență considerabilă între prețul pe care sunt dispuse să-l plătească autoritățile locale și cel pe care l-a stabilit depozitul de deșeuri, fără să îl scadă în timpul negocierii.

”Încă nu au căzut la înţelegere vis-a-vis de preţ. Este o diferenţă destul de mare între ceea ce se aşteptau să obţină, autorităţile locale, în negociere cu depozitul de deşeuri şi faptul că depozitul ţine la acest preţ. Se caută de la nivel de Minister, administraţii locale din Bucureşti soluţii pentru aceste stuaţii neplăcute, în contextul în care pot să apară oriunde în ţară”, a spus Octavian Berceanu.

Seful Garzii de Mediu, despre problema colegei sale de partid, Clotilde Armand, cu gunoaiele
Seful Garzii de Mediu, Octavian Berceanu

Șeful Gărzii de Mediu: ”Planul de gestiune a deșeurilor pentru București trebuia să se fi născut de 20 de ani”

De asemenea, șeful Gărzii de Mediu a declarat că planul de gestiune a deșeurilor pentru municipiul București se află la naștere, în ciuda faptului că ar fi trebuit să se nască în urmă cu două decenii. El a precizat că trebuie să se pornească de la o colectare selectivă a gunoaielor de la nivelul persoanei fizice.

”Trebuie să găsim părghii legislative să ne permită cumva să ducem deşeurile dintr-o parte în alta, acolo unde avem gropi de gunoi unde au un raport mult mai mic de gunoi şi pentru că există sortare.

Din păcate, trebuie să învăţăm din această lecţie aspră că, orice ne gândim noi să facem în viitor despre deşeuri, trebuie să pornim cu colectare selectivă de la persoana fizică şi trebuie să avem o strategie pe termen lung.”, a mai spus Octavian Berceanu.

Totodată, șeful Gărzii Naționale de Mediu a spus că nu a mai văzut niciodată Capitala atât de murdară și a precizat că în prezent inclusiv oamenii ”bogați” au ajuns să își lase gunoaiele pe domeniul public, în stradă.

Clotilde Armand, în continuare în război cu Romprest

Săptămâna trecută, Clotilde Armand a clarificat că procesul ce a fost pierdut de primăria Sectorului 1 cu Romprest a fost cel deschis de fostul edil Daniel Tudorache, în 2019. Ea a precizat că va face recurs și a menționat că dosarul a fost deschis prost de la început la Curtea de Apel București, a fost declinat la Tribunalul București și ”s-a tergiversat cât s-a putut”.

”Actuala administrație a deschis mai multe procese împotriva companiei, din decembrie 2020 până în prezent, așteptăm deciziile instanțelor. În ceea ce privește cei vinovați de procesele deschise de formă la diferite instanțe, și în care nu a fost respectat interesul locuitorilor Sectorul 1, ne vom îndrepta împotriva lor pentru recuperarea prejudiciului”, a mai anunțat Clotilde Armand.

Urmăriți Impact.ro și pe