EXCLUSIV

Clotilde Armand a pus o tablă peste spărtura de la Cinema Patria. Gunoiul și duhoarea au rămas blocate înăuntru. EXCLUSIV

Cristian Botez 19.07.2021, 18:52
Clotilde Armand a pus o tablă peste spărtura de la Cinema Patria. Gunoiul și duhoarea au rămas blocate înăuntru. EXCLUSIV

Reacție penibilă a Primăriei Sectorului 1 București după articolul impact.ro despre dezastrul de la fostul Cinema Patria, publicat în urmă cu câteva zile. Articolul a fost publicat sub titlul „Cinema PATRIA- cocktail letal/ Bombă biologică, risc seismic, loc infracțional, autorități iresponsabile”.

Cum a reacționat Clotilde Armand

După ce reporterul impact.ro a scris despre faptul că interiorul fostului mare cinematograf a fost devastat de oamenii străzii, că hoții au furat tot ce se putea fura de acolo, de la prize, cabluri până la mobilier, de la instalații tehnice abandonate și chiar seifuri, până la instalațiile sanitare și de aer condiționat, după ce am arătat, în exclusivitate, mizeria cumplită care există acolo, cu tone de deșeuri de toate felurile, inclusiv menajere și dejecții umane, a venit și reacția primăriței de orIgine franceză a Sectorului 1.

Spărtura de la intrarea principală în fostul cinematograf, aflat în administrarea primăriei și a Consiliului Local de sector, a fost astupată cu o bucată de tablă de aluminiu prinsă în câteva nituri și șuruburi!

Clotilde Armand a pus o tabla peste spartura de la Cinema Patria
Imagine din Cinema Patria

Este ca și cum s-ar băga gunoiul sub preș

Toată mizeria, tonele de gunoaie au rămas în continuare înăuntru! Mirosurile pestilențiale, duhoarea grea și grețoasă, inclusiv de fecale, urină și șobolani morți, răzbate în continuare prin spărturi, pe sub ușile și geamurile crăpate, măzgălite cu scrieri și desene obscene, din pereții impregnați, de jur împrejur, din Bulevardul Magheru până în susul străzii laterale Pictor Artur Veona, agresând olfactiv toată zona, locatarii din bloc, trecătorii, cu miile pe zi care trec pe acolo, turiștii care se plimbă prin centrul orașului sau care sunt cazați la hotelurile din vecinătate, copiii, bătrânii. Pe toată lumea, fără nicio excepție.

Este o măsură jalnică, penibilă, care nu rezolvă nimic. Este ca și cum s-ar băga gunoiul sub preș. Dar primărița instalată la Primăria Sectorului 1 într-un mod suspect, dubios, fapt pentru care situația este investigată ca fraudă de procurori și poliție, a obișnuit locatarii sectorului de câteva luni, de când a abandonat străzile, cu gunoiul și mizeria din cartierele pe care le are în administrare.

Ce spunea Clotilde Armand în decembrie 2020

Iată ce declara Clotilde Armand în decembrie 2020 despre fostul Cinema Patria: „Am o veste mare pentru București. Astăzi am început procedurile pentru consolidarea imobilului ARO/ cinema Patria din bulevardul Magheru, încadrat în clasa I de risc seismic. Este vorba despre o colaborare între Primăria Sectorului 1, care administrează Cinema Patria, și Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – condusă de Edmond Niculușcă, căruia îi mulțumesc încă o dată pentru activitatea lui în folosul comunității. Continuăm să ne respectăm angajamentele asumate”.

Într-un dialog prin mesaje Whatsapp cu Ionel Stoica, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, acesta i-a comunicat reporterului Impact.ro că articolul a fost receptat de instituție prin serviciul de monitorizare a presei. Atât. Niciun răspuns, nicio reacție din partea instituției. Mai mult, mesajul în care reporterul semnala publicarea materialului apare ca fiind necitit, deși în mod evident, potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al instituției, Clotilde Armand are cunoștință despre articol. Fostul Cinema Patria este invadat, în continuare, de hoți, aurolaci, boschetari și drogați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...