Șeful Facebook atacă Apple: de ce ar trebui să folosești WhatsApp, în opinia lui Mark Zuckerberg

Gabriel Peneș 18.10.2022, 15:37
Șeful Facebook atacă Apple: de ce ar trebui să folosești WhatsApp, în opinia lui Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, are propriul „meci” cu compania Apple. Gigantul rebotezat Meta, ce deține și WhatsApp, este convins că mesajele trimise pe rețeaua ce-i aparține sunt mult mai sigure decât cele de pe iMessage ale companiei fondată de Steve Jobs. Zuckerberg a achiziționat WhatsApp în 2014 pentru 22 de miliarde de dolari.

Șeful Facebook atacă Apple

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a postat luni o fotografie a unui mesaj publicitar de pe Facebook în care glumește despre limitările iMessage care fac ca mesajele Android să apară în bule verzi, în timp ce textele iPhone apar în bule albastre, spre deosebire de cele de pe WhatsApp, scrie businessinsider.com.

„WhatsApp este mult mai privat şi mai sigur decât iMessage, cu criptare end-to-end care funcţionează atât pe iPhone, cât şi pe Android, inclusiv prin chat-uri de grup”, a postat Zuckerberg pe Instagram. Criptarea end-to-end înseamnă că sistemul de mesagerie este construit într-un mod în care furnizorul serviciului nu poate vedea conţinutul textelor şi nu le poate furniza ca răspuns la o solicitare legală.

Atât WhatsApp, cât şi iMessage sunt criptate. Însă, mesajele şi copiile de rezervă ale dispozitivului pe oricare dintre servicii ar putea fi stocate într-un mod în care compania le poate accesa. Mesajele SMS sunt stocate de operatori de telefonie mobilă fără fir.

De ce ar trebui să folosești WhatsApp, în opinia lui Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a avut și un alt motiv pentru a critica iMessage. Facebook, care anul trecut și-a schimbat numele corporativ în Meta, a lansat recent o campanie de marketing majoră pentru WhatsApp, mizând pe aspectele de securitate și caracteristicile de confidențialitate ale platformei.

Facebook a achiziționat WhatsApp în 2014 pentru 22 de miliarde de dolari, iar compania se îndreaptă în ultimul timp către platformă ca la o sursă potențială de creștere a veniturilor, deoarece celelalte sectoare ale companiei nu funcționează prea bine.

WhatsApp a introdus backup-uri criptate anul trecut, a remarcat Zuckerberg. El a subliniat, de asemenea, o caracteristică care permite utilizatorilor WhatsApp să seteze mesaje noi pentru a le şterge automat. „iMessage nu are încă toate acestea, a scris Zuckerberg în postarea sa.

Meta a considerat Apple a fi un concurent de ani de zile, chiar şi înainte să înceapă să se implice în hardware-ul computerelor, cum ar fi căştile sale VR. „Cel mai mare competitor al nostru de departe este iMessage”, a spus Zuckerberg într-o conferinţă de prezentare a veniturilor din 2018.

În timpul conferinței pentru dezvoltatori Facebook, de săptămâna trecută, Zuckerberg și alți directori au făcut referire de mai multe ori la speranța și convingerea lor că Oculus și evoluția metaverse ar putea, într-o zi, să înlocuiască laptopul. „În cele din urmă credem că Oculus va fi singurul spațiu de lucru de care ai nevoie cu adevărat”, a spus Andrew Bosworth, CTO Meta, în timpul evenimentului.

Zuckerberg a menționat Apple ca fiind un concurent direct, ceea ce l-a determinat pe Tim Cook, CEO Apple, să spună, anul trecut, că sentimentul nu e reciproc. „Dacă aș putea spune cine sunt cei mai mari competitori ai noștri… Nu sunt din domeniul rețelelor de socializare”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....