Șefă la stat, cu salariu de 8000 de lei, filmată în timp ce doarme cu capul pe birou: „Am muncit ca hamalul“

Mihnea Tălău 26.04.2023, 20:16
Șefă la stat, cu salariu de 8000 de lei, filmată în timp ce doarme cu capul pe birou: „Am muncit ca hamalul“

Șefa de serviciu, Fănușa Virginia Popescu, angajată la Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Tg-Jiu, a fost surprinsă în timp ce dormea, cu capul pe birou, în timpul programului de lucru. Ea s-a justificat că ”a muncit ca hamalul”.

Un salariu de 8.000 de lei lunar cu sporul pentru ”condiții vătămătoare”

În imaginile apărute în spațiul virtual se poate observa cum femeia doarme pe scaun, după care își pune capul pe birou, alături de o farfurie. Somnul a fost atât de profund încât nu a observat că este filmată, probabil de către un coleg.

Fănușa Virginia Popescu este angajata Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Targu Jiu pe funcția de sef serviciu producție și primește un salariu de bază de 7.019 lei, la care se adaugă un spor de 825 de lei, pentru „condiții vătămătoare“.

Somnul puțin și prost îți strică ziua, dar există soluții: ce trebuie să faci

”Am muncit în instituție 12 ore pe zi, dovedite”

Fănușa Virginia Popescu susține că filmarea este realizată în urmă cu doi-trei ani, când muncea suplimentar în cadrul instituției, deoarece era nevoită să asigure și postul de merceolog, astfel că ajungea să plece noaptea acasă.

„Filmarea nu este realizată anul trecut, ci în urmă cu 2-3 ani. Am muncit în instituție 12 ore pe zi, dovedite. Nu a fost în timpul serviciului. Eu lucrez după un program cu timp inegal de lucru. Am muncit zi-lumină și nopți-lumină, pentru că nu am mai avut merceolog angajat, după ce s-a pensionat merceologul nostru și nu a mai fost angajat altceva. Eu plecam cu zeci de milioane de lei cu mine, ca să cumpăr diferite materiale pentru decoruri. Căram zeci de kilograme“, spune femeia potrivit Adevărul.ro.

Ea a relatat că era să ajungă cu mașina într-o râpă deoarece, din cauza oboselii de la serviciu a luat-o somnul la volan.

„Am avut nopți nedormite ca să fac toate documentele cu tot ce se cheltuia pentru fiecare piesă. Urmarea a fost că era să ajung cu mașina cu mama mea și cu fiul meu într-o râpă. M-am plâns, dar degeaba. Mi s-a spus să nu fac scris, că mi se vor da oameni să mă ajute. Frica m-a ținut să nu fac scris. Nu mi s-a permis să trec orele suplimentare de lucru“, a spus Fănușa Virginia Popescu.

Mai mult, femeia, declară că și-a făcut datoria fiind chiar lăudată de colegi.

„Am mesajele de mulțumire din partea regizorilor. Se aruncă tot în cel care trage. Am plecat și dimineața din sediul teatrului, iar paznicii au văzut acest lucru. Am muncit ca hamalul“, a conchis ea.

Dacă primarul din Târgu Jiu, în subordinea căruia se află teatrul, a solicitat o anchetă, managerul teatrului afirmă că ar fi avut o discuție cu salariata, iar somnul la birou a avut loc în afara orelor de lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...