Românii care vor avea sporuri de 85% la salariu. Guvernul a aprobat deja hotărârea

Stan Filon 26.05.2022, 11:50
Românii care vor avea sporuri de 85% la salariu. Guvernul a aprobat deja hotărârea

Sporurile mult așteptate de medicii, asistentele și personalul auxiliar care au în grijă pacienți bolnavi de coronavirus au fost în sfârșit stabilite, chiar dacă pandemia de coronavirus pare că este pe final! Executivul a aprobat în ședința de miercuri o hotărâre de guvern prin care se acordă condiţii de muncă deosebit de periculoase, în procent de până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile care tratează pacienții bolnavi de coronavirus.

Guvernul a stabilit sporuri de 85% la salariu pentru acești angajați din România

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 25.05.2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 153/2018”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Astfel se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020.

Romanii care vor avea sporuri de 85 la salariu
Romanii care vor avea sporuri de 85 la salariu

Câte cazuri de coronavirus mai sunt în România

„Astfel, se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a anunțat pentru miercuri, 25 mai 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 434 de  cazuri de infectări cu coronavirus, cu 57 mai puțin față de ziua anterioară. 54 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Totodată, în acest interval de timp a fost înegistrat și un deces.

Pe secțiile ATI din țară sunt internate 87 persoane, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 87 pacienți internați la ATI, 80 sunt nevaccinați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...