Primarul din Târgu-Jiu, speriat de cutremur. „A început mobila să duduie”. Primăria era goală, programul se terminase la 16.00

Ana Anitoiu 13.02.2023, 17:57
Primarul din Târgu-Jiu, speriat de cutremur. „A început mobila să duduie”. Primăria era goală, programul se terminase la 16.00

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost speriat de cutremurul ce a avut loc luni după-amiază, la o săptămână de la seismele ce au făcut dezastru în Turcia și în Siria. Oficialul a precizat că nu a mai trăit așa ceva niciodată.

Primarul din Târgu Jiu, despre cutremur

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter a fost înregistrat, la o adâncime de 13,2 kilometri, în Oltenia, Gorj. Seismul a fost resimțit puternic la Târgu Jiu inclusiv de primar, care a recunoscut că s-a speriat.

„Am resimțit foarte tare cutremurul. Eram în birou cu viceprimarul și a început să duduie mobilierul. N-am mai trăit așa ceva în cei 47 de ani de viață. Recunosc, m-am speriat rău. Clădirea nu a fost evacuată pentru că programul se terminase, azi s-a încheiat la ora 16.00.

Doar eu și viceprimarul eram în sediu, și un reprezentant al unei companii, la mine în birou. Sunt instituțiile în alertă, țin legătura cu toată lumea, dar până acum nu a existat nimeni care să raporteze vreo daună produsă de cutremur”, a spus primarul din Târgu Jiu, la Digi 24.

Primarul din Târgu-Jiu, speriat de cutremur. „A început mobila să duduie”. Primăria era goală, programul se terminase la 16.00
Cutremur de 5,2 grade, luni, în România

Raed Arafat, despre impactul cutremurului de 5,2 grade

La rândul lui, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni, că încă nu a primit informații cu privire la vreun impact al cutremurului cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter.

„Până acum nu s-au primit apeluri prin 112, iar situația este dinamică, așteptăm să vedem dacă apare vreo solicitare de sprijin. Conform procedurii, colegii de la pompieri trebuie să iasă și să facă verificări acolo unde a fost resimțit cutremurul.

Nu pot să mă pronunț în locul seismologilor, însă din ceea ce știu sunt separate faliile și cutremurul nu poate avea legătură cu cele din Turcia”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea Plus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...